Afganistano vyriausybės pasiuntiniai kaltina Talibaną ignoruojant derybas | Diena.lt

AFGANISTANO VYRIAUSYBĖS PASIUNTINIAI KALTINA TALIBANĄ IGNORUOJANT DERYBAS

Afganistano vyriausybės derybininkai, dalyvaujantys taikos derybose su Talibanu, antradienį apkaltino talibus daugiau kaip savaitę vengiant oficialaus bendravimo, tačiau sukilėliai šį kaltinimą paneigė.

Abi šalys nuo rugsėjo Kataro sostinėje Dohoje dalyvauja JAV remiamose pastangose suvaldyti smurtą Afganistane, bet derybose jau buvo kelios ilgos pauzės.

„Taika ir smurto nutraukimas yra mūsų žmonių ir vyriausybės svarbiausias prioritetas“, – tviteryje parašė Afganistano vyriausybės derybininkas Naderas Nadery (Nadiras Nadiris).

„Kad pasiektų šį kilnų tikslą, (vyriausybės) taikos derybų komanda yra įsipareigojusi ir atvykusi į Dohą“, – sakė jis.

Derybininkas pridūrė, kad jokių oficialių susitikimų nebuvo devynias dienas ir kad „kita šalis nenori dalyvauti derybose dėl konflikto užbaigimo ir gyvybių išgelbėjimo“.

Talibanas atmetė užuominas, kad jis atidėlioja tiesioginius oficialius susitikimus su vyriausybės pasiuntiniais.

„Pranešimai, kad afganų vidaus derybos neribotam laikui atidėliojamos, yra neteisingi, abi komandos palaiko ryšį viena su kita“, – sakė Talibano biuro Dohoje atstovas Mohammadas Naeemas (Mohamadas Naimas).

„Jokios derybos negali vykti nepertraukiamai, kiekvieną dieną, nes taip pat gali reikėti vidaus susitikimų“, – pridūrė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS