Airija planuoja šventiniu laikotarpiu sušvelninti apribojimus | Diena.lt

AIRIJA PLANUOJA ŠVENTINIU LAIKOTARPIU SUŠVELNINTI APRIBOJIMUS

Airijos vyriausybė planuoja kalėdiniu laikotarpiu „beveik dviem savaitėms“ sušvelninti COVID-19 apribojimus, praneša BBC.

Airijos ministro pirmininko Leo Varadkaro teigimu, griežtesni apribojimai bus grąžinti tokiu atveju, jei padaugės naujų infekcijos atvejų. Pasak jo, kitą savaitę visiškai atšaukti apribojimus būtų „nesaugu“ – verčiau būtų tikslinga juos sušvelninti „etapais“.

Jis patvirtino, kad pirmiausia bus leista atsidaryti sporto salėms, mažmeninės prekybos parduotuvėms, kirpykloms ir asmeninių paslaugų įstaigoms. Ministro teigimu, neatmetama ir galimybė kitą savaitę leisti atsidaryti barams ir restoranams, tačiau tai „vis dar aptarinėjama“.

L. Varadkaras pridūrė, kad jo šalyje užsikrėtimo atvejų yra mažiau nei Didžiojoje Britanijoje, tad Airijos vyriausybė tikisi ribojimus sušvelninti ilgesniam laikotarpiui nei britų planuojamoms penkioms dienoms.

Ministras taip pat teigė, kad svarstoma suteikti leidimą šventiniu laikotarpiu susiburti žmonėms iš trijų namų ūkių, kaip tai bus leidžiama visose JK dalyse Anglijoje, Velse, Škotijoje ir Šiaurės Airijoje, tačiau sprendimas dėl kelionių per sieną bus priimtas tik labiau priartėjus Kalėdoms.

Airijoje šiuo metu galioja penktojo lygio apribojimai – tai aukščiausias lygis pagal šalies COVID-19 apribojimų sistemą.

Pagal galiojančias taisykles, gyventojai gali sportuoti ne toliau kaip 5 km atstumu nuo savo namų, dauguma nebūtinų parduotuvių yra uždaros, o maisto pristatymo paslaugas gali teikti tik barai ir restoranai.

Galutinį sprendimą dėl apribojimų Airijos vyriausybė turėtų priimti per penktadienį vyksiantį vyriausybės susitikimą.

Antradienį Airijos sveikatos departamentas pranešė užregistravęs dar 6 su koronavirusu susijusias mirtis, bendrą aukų skaičių padidinusias iki 2 028.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS