Aktorė F. Huffman pripažino kaltę byloje dėl kyšininkavimo JAV koledžuose | Diena.lt

AKTORĖ F. HUFFMAN PRIPAŽINO KALTĘ BYLOJE DĖL KYŠININKAVIMO JAV KOLEDŽUOSE

  • 0

JAV aktorė Felicity Huffman (Felisiti Hafman) ir tuzinas kitų tėvų pirmadienį sutiko padaryti kaltės pripažinimo pareiškimus dėl kyšių davimo siekiant įtaisyti savo atžalas į prestižiškiausias šalies mokyklas.

Serialo „Nusivylusios namų šeimininkės“ (Desperate Housewives) žvaigždė 56 metų F. Huffman sutiko pripažinti, jog davė 15 tūkst. JAV dolerių (13,3 tūkst. eurų) kyšį, kad jos vyriausia dukra geriau išlaikytų stojamąjį egzaminą į SAT koledžą, rašoma Masačusetso Teisingumo departamento išplatintame pranešime.  

Ne mažiau garsiam F. Huffman vyrui aktoriui Williamui H. Macy (Viljamui H. Meisiui) kaltinimai nebuvo pareikšti.

Masačusetso Teisingumo departamentas nurodė, kad dar maždaug tuzinas tėvų, kuriems kartu su F. Huffman buvo pareikšti kaltinimai šioje byloje, taip pat sutiko padaryti kaltės pripažinimo pareiškimus. 

F. Huffman už jai pareikštus kaltinimus teismas galėtų skirti iki 20 metų kalėjimo, tačiau nemanoma, kad bausmė bus tokia griežta. 

Kaltinimai šioje byloje pareikšti ir dar vienai garsiai aktorei - Lori Loughlin (Lori Loklin), žinomai dėl savo vaidmens komiškame televizijos seriale „Pilna troba“ (Full House). Tačiau pirmadienį ji kaltės pripažinimo nepadarė.

F. Huffman ir L. Loughlin yra geriausiai žinomos figūros tarp 50 asmenų, apkaltintų dalyvavus schemoje, skirtoje padėti Amerikos elito atstovams įtaisyti savo vaikus į prestižiškiausius šalies koledžus. Tarp kaltinamųjų taip pat yra kelių didžiųjų advokatų kontorų vadovų bei partnerių.

Centrine schemos figūra nurodomas stojimo konsultantas Williamas „Rickas“ Singeris (Viljamas „Rikas“ Singeris), Niuport Biče Kalifornijoje įkūręs kompaniją „Edge College & Career Network“. Anot pareigūnų, jam buvo sumokėti maždaug 25 mln. dolerių (22,2 mln. eurų) koledžų treneriams bei administratoriams papirkti. 

W. Singeris padarė kaltės pripažinimo pareiškimą ir bendradarbiauja su tyrėjais.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS