Anglija planuoja šviesoforo sistemą kelionėms į užsienį | Diena.lt

ANGLIJA PLANUOJA ŠVIESOFORO SISTEMĄ KELIONĖMS Į UŽSIENĮ

Anglijoje ateinančiais mėnesiais ketinama įdiegti šviesoforo sistemą, kuri reguliuos kelionių į užsienį taisykles. Vykti į „raudonas“ šalis bus draudžiama. Tuo tarpu keliauti į „žalias“ valstybes bus galima be jokių ribojimų. Apie tai penktadienį, be kita ko, rašo „The Times“. Kelionėms į „geltonas“ šalis bus taikomos griežtos testavimo ir karantino taisyklės.

Šiuo metu Anglijoje galioja griežtas draudimas vykti į užsienį. Šalį galima palikti tik turint svarią priežastį, pavyzdžiui, dėl darbo ar laidotuvių. Kitose JK dalyse, kurios pačios sprendžia dėl koronaviruso valdymo priemonių, galioja panašios taisyklės.

Ministras pirmininkas Borisas Johnsonas Velykų pirmadienį ketina paskelbti planą dėl tarptautinių kelionių ateinančiais mėnesiais. Vis dėlto manoma, kad jos kol kas bus draudžiamos ir toliau. Remiantis ligšioliniais planais, gegužės vidurys yra ankščiausia data, kada draudimas gali būti atšauktas.

Kartu JK kilo ginčas dėl galimų skieptų pasų, kurie galėtų būti naudojami ir per didelius renginius. Vyriausybė, anot pranešimų, nori įvesti tokius sertifikatus, kad paskiepyti gyventojai – arba tie, kurių testas neigiamas – galėtų saugiai lankytis renginiuose.

Tačiau opozicija, o taip pat dalis valdančiųjų torių, priešinasi šiai idėjai. Tokia sistema yra „pavojinga, diskriminuojanti ir kontraproduktyvi“, argumentuoja kritikai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Pil.

Nerasykite nesąmonių, gyvena tenai ne mažai lietuvių ir viską mes žinome. Atvažiuoja ir važiuoja jie kur nori.Vyksta gyvenimas ,žmonės dirba, jau ir kaukių nereikia parduotuvėse ,lauke ,baruose ,restoranuose ,darbuose. Užtenka žaisti ir netvarka organizuoti Lietuvoje .Juk žinote ,jeigu toliau ,taip tai bus blogai, Žmonės pikti ir neprognozuojami.Tiesa kurios reikia išvengti, nes bus ne labai gerai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS