V. Zelenskio patarėjas – apie Ukrainos kontrataką: atrodo, kad žmonės kalba apie Holivudo filmą | Diena.lt

V. ZELENSKIO PATARĖJAS – APIE UKRAINOS KONTRATAKĄ: ATRODO, KAD ŽMONĖS KALBA APIE HOLIVUDO FILMĄ

  • 0

Pabrėžiama, kad Ukrainos kontrataka nebus vienas didelis susirėmimas su Rusijos pajėgomis, o greičiau ilga serija strategiškų puolimų, teigiama UNIAN.

Tai nėra viena mėnesio klausimas, nes kontrataką sudarys daug ilgai planuotų įvykių, dalis jų gali pavykti puikiai, dalis gali nepavykti. Tai teigė Volodymyro Zelenskio administracijos vadovo patarėjas Mykhailo Podolyakas. Pasak jo, pagrindinis kontratakos tikslas yra visiškai sunaikinti Rusijos piliečių moralės likučius.

Teigiama, kad šis procesas jau prasidėjo ir rusų tauta pradėjo suprasti, jog beprasmį karą inicijavo Kremliaus valdžia.

„Kalbant apie kontrataką, kad tai bus Rusijos galas, arba kad Ukrainai nepavyks – atrodo, kad žmonės kalba apie Holivudo filmą, kur vyksta dideli mūšiai, sprendžiantys pasaulio likimą. Taip nebūna. Suvokiant karo apimtis ir intensyvumą, atsižvelgiant į Rusijos investuojamos resursus, taip pat ir į mobilizuotų karių kiekį, kontrataka bus įvairios priemonės“, – teigė M. Podolyakas.

Kas buvo pranešta apie kontrataką

Balandžio 26 d. pietų Ukrainos gynybos pajėgų žiniasklaidos koordinavimo centro vadovė Natalya Gumenyuk tikino, kad kontratakos veiksmai, kurių visi taip laukia, jau prasidėjo. Pasak jos, kontrataka bus lėta, bet užtikrinta.

Ukrainos gynybos ministerijos žvalgybos vadovas Kirillas Budanovas sakė, kad karas su Rusijos Federacija galiausiai baigsis, o Ukrainos teritorijos grįš į 1991 m. nustatytas ribas. Pridurta, kad dėl to vyks lemiamas susirėmimas dar šį pavasarį.

Gairės: karas Ukrainoje, kontrataka, Rusija, invazija, Volodymyras Zelenskis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS