Apklausa Lenkijoje: Katalikų bažnyčia daro neigiamą įtaką viešajam gyvenimui | Diena.lt

APKLAUSA LENKIJOJE: KATALIKŲ BAŽNYČIA DARO NEIGIAMĄ ĮTAKĄ VIEŠAJAM GYVENIMUI

Beveik du trečdaliai lenkų mano, kad Katalikų bažnyčia daro neigiamą įtaką viešajam gyvenimui, rodo trečiadienio paskelbtos „United Surveys“ apklausos rezultatai.

37 proc. respondentų teigė, kad Katalikų bažnyčia turi „neigiamos“, o 28 proc. – „iš dalies neigiamos“ įtakos, sakoma laikraščio „Dziennik Gazeta Prawna“ (DGP) ir radijo RMF užsakytoje apklausoje.

Tik 27,4 proc. apklaustųjų tvirtino, kad Bažnyčia daro teigiamą poveikį viešajam gyvenimui.

Tarp gyventojų, kurie reguliariai lankosi bažnyčioje, 48 proc. tikino, kad jos vaidmuo yra teigiamas, o 50 proc. – neigiamas.

Lenkijos katalikų bažnyčios duomenimis, nors daugiau nei 90 proc. lenkų vadina save katalikais, vos 38 proc. reguliariai lankosi sekmadienio Mišiose.

Ekspertai tvirtina, kad lenkų pasitikėjimas Katalikų bažnyčia nėra didelis dėl dvasininkų kišimosi į politinius reikalus, dalies dvasininkų prabangaus gyvenimo būdo ir vaikų seksualinio išnaudojimo bažnyčioje atvejų.

Pastaruoju metu Lenkijoje daugybė žmonių išėjo į gatves dėl sprendimo sugriežtinti abortų draudimą, kurį gyventojai susiejo su Katalikų bažnyčios pozicija.

DGP apklausos duomenimis, du trečdaliai lenkų palaiko protestuotojus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS