Apklausa: ukrainiečiai ir toliau laiko V. Zelenskį teisėtu prezidentu | Diena.lt

APKLAUSA: UKRAINIEČIAI IR TOLIAU LAIKO V. ZELENSKĮ TEISĖTU PREZIDENTU

Didelė dauguma ukrainiečių ir toliau laiko Volodymyrą Zelenskį teisėtu šalies prezidentu, nors dėl karo nauji rinkimai nevyko.

Remiantis Tarptautinio sociologijos instituto Kyjive atlikta apklausa, kurios rezultatai paskelbti pirmadienį, 70 proc. respondentų iš 2 011 teigė manantys, kad V. Zelenskis iki karo pabaigos turėtų likti poste. Prieš buvo tik 22 proc. apklaustųjų.

Rusija teigia, kad V. Zelenskio kadencija seniai pasibaigusi ir jis nebėra teisėtas Ukrainos vadovas. Dėl Rusijos invazijos į Ukrainą ir beveik penktadalio teritorijos okupacijos rinkimai yra neįmanomi. Karo teisė draudžia rengti naujus rinkimus. Formaliai V. Zelenskio kadencija turėjo baigtis gegužės 20 d.

Remiantis apklausa, 56 proc. ukrainiečių yra patenkinti V. Zelenskio, kaip prezidento, darbu. 37 proc. yra nepatenkinti. Per apklausą praėjusių metų rugsėjį pritarimas V. Zelenskiui dar siekė 77 proc.

58 proc. apklaustųjų pareiškė nuomonę, kad derybose neturėtų būti jokių kompromisų. 30 proc. buvo priešingos nuomonės. Kartu 65 proc. žmonių nurodė, kad galimų derybų su Rusija rezultatai turėtų būti pateikti balsavimui referendume.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

As

Idomu kiek zydu kovoja ukrainos karo fronte ?

Nežinau

manęs tikrai niekas nepaklausė, aš tik žinau kad šito komiko kadencija baigėsi gegužės 22 ir dabar šitas žydų klounas zielia yra nulis, net patys ukrų benderovcai juokiasi iš to neūžaugos zielios, paprasčiausiai kalėdojantis komikas

Nuomonė

Žydeliui pats laikas garbingai nusišauti. Nes veliau gali kyboti kur medyje ar ant stulpo žemyn galva.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS