Apklausa: vienas iš keturių vokiečių nebežiūri tradicinės televizijos | Diena.lt

APKLAUSA: VIENAS IŠ KETURIŲ VOKIEČIŲ NEBEŽIŪRI TRADICINĖS TELEVIZIJOS

  • 8

Apklausa parodė, kad kas ketvirtas Vokietijos gyventojas atsisveikino su tradicine televizija ir nebežiūri transliuotojų, kabelinės ar palydovinės televizijos.

Tik 72 proc. Vokietijos gyventojų pranešė, kad bent kartą per mėnesį įsijungia linijinę televiziją, rodo ketvirtadienį paskelbto „Screens in Motion“ užsakymu „Burda Verlag“ atlikto tyrimo rezultatai. 2023 m. tokių buvo 80 procentų.

Vis dėlto ekrano suvartojimas vis dar gana didelis, 84 proc. respondentų sakė, kad derina vaizdo transliacijas, žiniasklaidos bibliotekas ar mokamos televizijos paslaugas.

Rinkos tyrinėtojai pastebėjo „stulbinamą pokytį“ atsakymuose, iš kur žmonės ima informaciją apie politiką, ekonomiką ir pasaulio įvykius. „Visiems respondentams viešieji televizijos kanalai yra pagrindinis informacijos apie aktualijas šaltinis“, – sakė už „Screens in Motion“ tyrimą atsakinga Marion Sperlich, turėdama omenyje Vokietijos visuomeninių transliuotojų tinklą. „Tačiau per dvejus metus šis skaičius smarkiai sumažėjo – nuo ​​56 proc. iki 46 proc.“, – pridūrė ji.

Dideli skirtumai pastebimi tarp amžiaus grupių – visuomeniniai transliuotojai išlieka pagrindiniu informacijos šaltiniu 65 proc. vyresnių nei 50 metų respondentų. Tarp labai jaunų iki 29 metų žiūrovų šis skaičius siekia 25 procentus. Jaunimas kur kas dažniau ieško naujausios informacijos socialiniuose tinkluose, tokiuose kaip „Facebook“, „Instagram“ ir „Tiktok“.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Žiūrim

pagrinde ROSSIJA 24, ROSSIJA 1, nes per šias tv sužinom visa tiesa kas vyksta pasaulyje ir pas ukrus, o per lrt, lnk, info tv skleidžia tik jankiu imperijalistų propaganda, plauna smegenis ir kabina žmonėm makaronus

Vatnykas tipiškas

Aš jau apie 20 netų nebežiūriu tos liandzbirkinės debilvizijos. Net televizoriaus nebeturiu. Ir nei kiek nepasigendu to šlamšto.

Anonimas

o labusai 9 is 10 ziuri pe,di,ku LRT (Landzbergio Radio Televizija). Tikim i bet koki suda ka pasakys ir parodys TV. Mes esam kieciausi Europoje.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS