J. Bidenas švenčia virtinę pergalių per „superantradienio“ balsavimą | Diena.lt

J. BIDENAS ŠVENČIA VIRTINĘ PERGALIŲ PER „SUPERANTRADIENIO“ BALSAVIMĄ

Buvęs JAV viceprezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) per vadinamojo superantradienio balsavimus dėl Demokratų partijos kandidato į prezidentus pasiekė virtinę pergalių prieš kairiojo sparno atstovą Bernie Sandersą (Bernį Sandersą).

Varžovą prezidentui Donaldui Trumpui (Donaldui Trampui) lapkritį įvyksiančiuose rinkimuose antradienį rinko 14 valstijų. JAV televizijos kol kas prognozuoja, kad devyniose iš jų laimės centristas J. Bidenas, kurio geras pasirodymas JAV pietuose atskleidžia jo turimo afroamerikiečių palaikymo mastą.

J. Bidenui atiteko antras pagal svarbą Superantradienio prizas – pergalė Teksase, bet dar neaišku, kas gaus didžiausią prizą – laimėjimą Kalifornijoje, kur socialistu save vadinantis B. Sandersas yra aiškus favoritas.

Kalifornijos ir Meino rezultatai vis dar neaiškūs.

B. Sandersas kol kas turi tris pergales: savo gimtojoje Vermonto valstijoje ir Kolorade bei Jutoje šalies vakaruose. Jis pralaimėjo Minesotoje ir Oklahomoje, kur 2016 metais nesunkiai įveikė Hillary Clinton (Hilari Klinton).

Antradienį balsavusios valstijos į Demokratų nacionalinį suvažiavimą, kuris išrinks partijos kandidatą į prezidentus, nusiųs iš viso 1 357 delegatus – maždaug trečdalį visų šalies delegatų.

J. Bidenui, kurį remia partijos vadovybė, taip pat, regis padėjo buvusių varžovų centristų, įskaitant Amy Klobuchar (Eimi Klobušar) ir Pete'ą Buttigiegą (Pitą Butidžedžą), kurie „superantradienio“ išvakarėse pasitraukė iš rinkimų kovos, pareikšta parama jo kandidatūrai.

J. Bidenas laimi Alabamoje, Arkanzase, Masačusetse, Minesotoje, Šiaurės Karolinoje, Oklahomoje, Tenesyje, Teksase, Virdžinijoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS