„Apple“: ES pateikta 13 mlrd. eurų sąskaita prieštarauja tikrovei ir sveikam protui | Diena.lt

„APPLE“: ES PATEIKTA 13 MLRD. EURŲ SĄSKAITA PRIEŠTARAUJA TIKROVEI IR SVEIKAM PROTUI

ES teismo posėdyje „Apple“ perėjo į puolimą prieš Europos Komisijos (EK) pateiktą 13 mlrd. eurų sąskaitą, kuriuos „Apple“ turi sumokėti Airijai dėl anksčiau nesumokėtų mokesčių.

2016 m. EK pateiktas reikalavimas „Apple“ sumokėti mokesčius Airijai „prieštarauja tikrovei ir sveikam protui“, ES Bendrajame Teisme sakė „Apple“ advokatas Danielis Beardas.

Komisijos „išvados yra neteisingos“, pridūrė D. Beardas.

EK nutarimą, kad „Apple“ privalo atgaline data sumokėti Airijai nesumokėtus mokesčius, 2016-ųjų rugpjūtį paskelbė už konkurenciją atsakinga eurokomisarė Margrethe Vestager. Toks nutarimas iškėlė Europą į bandymų suvaldyti JAV technologijų milžinus priešakines linijas.

Didžiausių pasaulyje bendrovių advokatai Liuksemburgo teisme susidūrė su ES pareigūnais, skųsdami sprendimą, kurį „Apple“ vadovas Timas Cookas pavadino „visiška politine nesąmone“.

Pati Airija taip pat apskundė EK sprendimą.

„Komisija savo sprendimu tiesiog nekreipia dėmesio į Airijos įstatymus“, – teisėjams posėdyje sakė Airijos atstovas Maurice'as Collinsas.

ES Bendrojo Teismo teisėjai savo nuosprendį skelbs ne anksčiau nei kitais metais, o tokį sprendimą „Apple“ galėtų skųsti ES Teisingumo Teismui, kurio sprendimas gali būti paskelbtas 2020-ųjų pabaigoje ar 2021-aisiais.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Apple

ji gali savo ismaniu kainas pust iki begalybes nors jie nera jau tokie labai "kieti" ,tad uz gobsuma tegu susimoka .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS