Aptikus paukščių gripą Belgijoje į karantiną uždaryta paukščių pramonė | Diena.lt

APTIKUS PAUKŠČIŲ GRIPĄ BELGIJOJE Į KARANTINĄ UŽDARYTA PAUKŠČIŲ PRAMONĖ

Belgija, tarp laukinių ančių aptikusi paukščių gripo atvejį, įsakė nuo pirmadienio uždaryti į karantiną savo naminių paukščių pramonę. Paukščių karantino priemonės jau taikomos kaimyninėse šalyse.

Valdžios institucijos stengiasi, kad ūkiuose gyvenantys paukščiai neturėtų kontakto su laukiniais migruojančiais paukščiais ir būtų užkirstas kelias H5N1 virusui plisti.

Susirgusi laukinė antis buvo rasta Šildėje, mieste rytinėse Antverpeno, antros pagal dydį Belgijos urbanistinės aglomeracijos, apylinkėse. Kaimynės Prancūzija ir Nyderlandai po protrūkių jų teritorijose per pastarąsias tris savaites įvedė panašius naminių paukščių karantinus.

Belgijos apribojimai reikalauja, kad naminių paukščių augintojai ir mėgėjai laikytų savo paukščius uždarytus, kad jie negertų laukiniams paukščiams prieinamo vandens. Visuomenė taip pat paraginta pranešti valdžios institucijoms apie rastus nugaišusius paukščius.

Nacionalinė maisto saugos agentūra teigė, kad „šiuo metu perduodamas virusas (...) nėra pavojingas žmonėms“. Ji pabrėžė, kad Belgijoje ir toliau galima nusipirkti paukštienos ir kiaušinių.

Europos ligų prevencijos ir kontrolės centras teigia, kad H5N1 „įrodė galįs persiduoti žmonėms“, tačiau tokie užsikrėtimai nuo paukščių reti.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Patarimas

Paskelbkit karantiną Geiropos veterinarijos durniams, uzdarykit namie ir neleiskit į darbą. Uztenka mums trydos ir su koronavirusu. Pamanyk, pastipo laukinė antis.....o kokia nors akiniuota pilietiska kvaisa vietoj uzkasus tuoj nutįsė i laboratoriją.....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS