Armėnijos premjeras prisiima atsakomybę už nesėkmę Karabache | Diena.lt

ARMĖNIJOS PREMJERAS PRISIIMA ATSAKOMYBĘ UŽ NESĖKMĘ KARABACHE

Armėnijos vyriausybės vadovas Nikolas Pašinianas pareiškė, kad prisiima asmeninę atsakomybę už padėtį, susiklosčiusią dėl ginčijamo Kalnų Karabacho regiono.

„Taip, man tenka atsakomybė už šią situaciją, ir aš jos nesikratysiu. Mums tai didžiulė nesėkmė, didžiulė katastrofa, didelis gedulas dėl prarastų gyvybių. Visgi aš tikiu, kad Armėnija ir Arcachas (Kalnų Karabachas) turi gyventi, turi būti stiprūs, turi peržiūrėti ankstesnį įvairių dalykų suvokimą“, – sakė premjeras antradienį per tiesioginę transliaciją savo „Facebook“ paskyroje.     

Anot N. Pašiniano, būtina sutelkti dėmesį į ekonominę, humanitarinę Armėnijos ir Kalnų Karabacho raidą.

„Reikia užfiksuoti, kad parkritome. Bet mes nenugarmėjome į prarają, mes lauku priėmėme sprendimą sustoti. Priešingu atveju mūsų padėtis būtų daug blogesnė. Turime išmokti pamokas, tai gali padėti tolesnei mūsų šalies raidai“, – sakė Armėnijos premjeras.   

Lapkričio 8 dieną Azerbaidžano prezidentas Ilhamas Aliyevas (Ilchamas Alijevas) paskelbė, kad azerbaidžaniečių pajėgos užėmė antrąjį pagal dydį Kalnų Karabacho miestą Šušą. Šis strateginės svarbos miestas yra už kelių kilometrų nuo anklavo sostinės Stepanakerto ir šalia pagrindinio kelio, jungiančio su Armėnija.  

Kitą dieną Kalnų Karabacho  prezidento atstovas Vagramas Pogosianas pranešė, kad regiono pajėgos prarado Šušos kontrolę, o azerbaidžaniečių kariai yra sostinės Stepanakerto prieigose.  

Praėjusią naktį pranešta, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, I. Aliyevas ir Armėnijos premjeras N. Pašinianas sutarė dėl visiško ugnies nutraukimo ir visų karinių veiksmų sustabdymo Kalnų Karabache nuo antradienio vidurnakčio Maskvos (pirmadienio 23 val. Lietuvos) laiku.

Susitarimas numato, kad Maskva pasiųs į Kalnų Karabachą „taikdarių“ kontingentą. Vėliau Rusijos gynybos ministerija informavo, kad šį kontingentą sudarys beveik 2 tūkst. karių.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Sita Amerikos utele - susaudyti.

Skaitytojas

Rusijos "taikdariai" reiškia ne ką kitą, kaip tikrų tikriausią okupaciją.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS