Atsistatydinti spaudžiamas Ukrainos generalinis prokuroras J. Lucenka išėjo atostogų | Diena.lt

ATSISTATYDINTI SPAUDŽIAMAS UKRAINOS GENERALINIS PROKURORAS J. LUCENKA IŠĖJO ATOSTOGŲ

Ukrainos generalinis prokuroras Jurijus Lucenka, prezidento Volodymyro Zelenskio spaudžiamas atsistatydinti, išėjo atostogų, pirmadienį pranešė jo atstovė spaudai Larysa Sarhan.

„Generalinis prokuroras Jurijus Lucenka oficialiai atostogauja“, – per „Facebook“ parašė L. Sarhan ir pridūrė, kad pati taip pat išėjo atostogų.

V. Zelenskis anksčiau teigė, kad J. Lucenka negali toliau eiti generalinio prokuroro pareigų, nes jis, be kita ko, neturi teisininko išsilavinimo.

„Lucenka... neatitinka Ukrainos įstatymais generaliniame prokurorui nustatytų reikalavimų, todėl negali eiti šių pareigų, o jį skiriant į šias pareigas buvo pažeista Ukrainos konstitucija ir įstatymai“, – sakoma liepos 11-ąją parlamentui pateiktame prezidento raginime atleisti dabartinį Generalinės prokuratūros vadovą.

V. Zelenskis atkreipė dėmesį, kad įstatymai reikalauja, jog generalinis prokuroras turėtų aukštąjį teisinį išsilavinimą, darbo teisingumo sistemoje stažo ir mokėti valstybinę kalbą. Pasak jo, J. Lucenka atitinka tik reikalavimą dėl ukrainiečių kalbos mokėjimo.

2016 metų gegužę prieš balsavimą dėl J. Lucenkos paskyrimo generaliniu prokuroru Aukščiausioji Rada priėmė pataisų, panaikinančių reikalavimą, kad šias pareigas gali užimti tik teisinį išsilavinimą turintis asmuo.

V. Zelenskis, kurio partija, kaip rodo negalutiniai sekmadienį vykusių parlamento rinkimų rezultatai, užsitikrino triuškinamą pergalę, sakė, kad savo rinkimų pažadus dėl kovos su korupcija galės imtis vykdyti tik pradėjus darbą naujai vyriausybei, taip pat kai bus paskirtas naujas generalinis prokuroras.

Kai žurnalistai paklausė V. Zelenskio, kokia bus naujojo kandidato užimti generalinio prokuroro postą pavardė, prezidentas atsakė: „[Ji] tikrai neprasideda „Lu“ ir nesibaigia „ka“.“

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

pats

laikas ir G.Nausedai tuo pasirupinti.....

Kai

Kai sikna dega tai arba atostogu arba i ligonine sena praktika dar nuo savietmecio

sis ,,generalinis prokuroras,,,Lucenka

tiek prisisikes ukrainoj ,kad manaU vos tik bus istekstas is generaliniu jam ateis MISIOS......jis per daug zino...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS