D. Britanijos premjerė Th. May įteikė karalienei atsistatydinimo raštą | Diena.lt

D. BRITANIJOS PREMJERĖ TH. MAY ĮTEIKĖ KARALIENEI ATSISTATYDINIMO RAŠTĄ

Atsistatydinanti Jungtinės Karalystės premjerė Theresa May (Tereza May) trečiadienį pasakė atsisveikinimo kalbą prie savo rezidencijos Dauningo gatvės 10-ajame numeryje ir išvyko į Bakingamo rūmus atiduoti savo įgaliojimų karalienei Elizabeth II.

Saulėtą vasaros dieną sakydama paskutiniąją savo kalbą kaip vyriausybės vadovė Th. May, šalia kurios stovėjo retai viešai matomas jos vyras Philipas May (Filipas Mėjus), padėkojo savo komandai ir pasveikino naująjį Konservatorių partijos lyderį Borisą Johnsoną, vėliau trečiadienį tapsiantį ministru pirmininku.

„Linkiu B. Johnsonui ir jo vyriausybei visokeriopos sėkmės ateinančiais mėnesiais ir metais, – kalbėjo ji. – Jų laimėjimai bus mūsų šalies laimėjimai, ir tikiuosi, kad jų bus daug“.

Besitraukianti lyderė pabrėžė, kad naujosios vyriausybės „artimiausias prioritetas“ bus užtikrinti, kad šalis išstotų iš Europos Sąjungos „tokiu būdu, kuris būtų naudingas visai Jungtinei Karalystei“, užsimindama apie šalį apėmusį gilų susiskaldymą šiuo klausimu.

Th. May sakė, kad jai buvo „didžiausia garbė“ dirbti Didžiosios Britanijos premjere. „Tikiuosi, kad kiekviena mergaitė, mačiusi moterį ministrę pirmininkę, dabar tikrai žino, jog nėra jokių ribų, ką jos gali pasiekti“, – pridūrė ji.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

"Boba iš ratų - ratams lengviau".

sitais

metodas monarchijos neisgelbes....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS