Atstovų Rūmai patvirtino J. Bideno apkaltos tyrimą | Diena.lt

ATSTOVŲ RŪMAI PATVIRTINO J. BIDENO APKALTOS TYRIMĄ

  • 6

JAV Atstovų Rūmai trečiadienį leido pradėti prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) apkaltos tyrimą, visiems respublikonams palaikius šį procesą.

Visgi kai kurie partijos nariai nerimauja, kad tyrimas dar nepateikė įrodymų dėl netinkamo prezidento elgesio.

Atstovų Rūmų respublikonų konferencija, priėmusi sprendimą 221 balso persvara prieš 212, pritarė apkaltos procesui, kuris gali lemti J. Bidenui bausmę už tai, kas JAV konstitucijoje vadinama sunkiais nusikaltimais ir nusižengimais. Už tai Senatas gali nušalinti prezidentą nuo pareigų, jei jis bus pripažintas kaltu.

J. Bidenas, kalbėdamas apie apkaltą, suabejojo Atstovų Rūmų respublikonų prioritetais vykdant tyrimą prieš jį ir jo šeimą.

„Vietoj to, kad darytų ką nors, kas padėtų pagerinti amerikiečių gyvenimą, jie susitelkia į tai, kad pultų mane meluodami“, – sakė prezidentas po balsavimo.

„Užuot atlikę savo darbą, susijusį su neatidėliotinais darbais, kuriuos reikia atlikti, jie renkasi gaišti laiką šiai nepagrįstai politinei akcijai, kuri, kaip pripažįsta net Kongreso respublikonai, nėra pagrįsta faktais“, – kalbėjo jis.

Tuo tarpu respublikonai tvirtina, kad šis jų darbas yra naudingas.

„Kadangi prezidentas J. Bidenas ir toliau vengia teisėtų Kongreso šaukimų į teismą, šiandienos Atstovų Rūmų balsavimas dėl leidimo atlikti tyrimą suteikia mums stipriausias galimybes užtikrinti šių šaukimų vykdymą teisme“, – sakė Atstovų Rūmų pirmininkas Mike'as Johnsonas (Maikas Džonsonas) ir kiti respublikonų lyderiai.

Vietoj to, kad darytų ką nors, kas padėtų pagerinti amerikiečių gyvenimą, jie susitelkia į tai, kad pultų mane meluodami.

„Amerikos žmonės nusipelno atsakymų, – sakoma bendrame jų pareiškime. – Šis apkaltos tyrimas padės mums juos gauti.“

Nauja platforma

Leidimas užtikrina, kad apkaltos tyrimas nusikels į 2024-uosius, J. Bidenui sieksiant perrinkimo. Panašu, kad rinkimuose jis varžysis su buvusiu prezidentu Donaldu Trumpu (Donaldu Trampu), prieš kurį patį, jam būnant Baltuosiuose rūmuose, buvo pradėti du apkaltos procesai.

D. Trumpas ragina savo respublikonų sąjungininkus Kongrese skubiai imtis veiksmų dėl J. Bideno apkaltos – tai dalis jo platesnių raginimų keršyti politiniams priešams.

Respublikonai, pasitelkę J. Bideno sūnaus Hunterio (Hanterio) prieštaringus tarptautinius sandorius, dar nepateikė prezidento korupcijos įrodymų, o demokratų vadovaujamas Senatas vargu ar galėtų jį nuteisti, net jei tyrimas privestų prie apkaltos.

Nepaisant to, ši procedūra respublikonams garantuoja naują platformą, kurios pagalba jie galės pulti J. Bideną jam dalyvaujant rinkimų kampanijoje ir nukreipti dėmesį nuo federalinių baudžiamųjų bylų, kurios temdo beveik neabejotino jo varžovo D. Trumpo galimybes sugrįžti į postą.

Konservatoriai kaltina J. Bideno sūnų neteisėtu pasinaudojimu įtaka jo verslo sandoriuose Ukrainoje ir Kinijoje. H. Bidenui mesti kaltinimai susiję su incidentais, kurie įvyko prieš jo tėvui tampant prezidentu, o Baltieji rūmai pabrėžė, kad jokių nusižengimų nebuvo.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Taigi taigi

Pakars Putiną Tarptautunis Baudžiamasis teismas už nusikaltimus žmoniškumui. ...............Gaila. Toks geras žmogus buvo kai miegodavo. Musės be baimės galėdavo ant jo nosies ropinėti, o kai prireikdavo ir kakutį padaryti. O, jau plikė, plikė - puikiausias, apšildomas, neužšalantis ir žiemą aerodromas musėlėms saugiai nutūpti.

Tai, kad

putler kaput...

Tas

pampersinis jankiu imperijalistų bidonas amerikos gėda ir nelaimė ,kažkokia mumija kuri nesiorientuoja aplinkoje
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS