Per Atvelykį – popiežiaus žinutė turtingiems ir skurstantiems: visi esame trapūs | Diena.lt

PER ATVELYKĮ – POPIEŽIAUS ŽINUTĖ TURTINGIEMS IR SKURSTANTIEMS: VISI ESAME TRAPŪS

Popiežius Pranciškus sekmadienį paragino tikinčiuosius pasinaudoti „išbandymo metu“ per koronaviruso pandemiją ir kurti ateitį, kurioje būtų panaikinta bet kokia nelygybė, o neturtingieji nebebūtų apleisti.

„Tai nėra kokia nors ideologija, tai – krikščionybė“, – pabrėžė pontifikas.

Pranciškus sekmadienį išvyko iš Vatikano į vieną netoliese esančią Romos bažnyčią aukoti Atvelykio mišių, pasaulio katalikams minint Dievo gailestingumo šventę. Italijoje tebegalioja griežtos karantino taisyklės, tad ceremonijoje dalyvavo tik keletas kunigų.

Skelbdamas homiliją popiežius sakė, kad didelis koronaviruso pandemijos aukų skaičius yra priminimas pasauliui, kad žmonių kančios nepaiso valstybių sienų ir kad liga vienodai paveikia visus žmones, kad ir kokios tautybės jie būtų.

„Visi esame trapūs, lygūs, brangūs“, – kalbėjo jis.

„Būkime smarkiai sukrėsti visko, kas dedasi aplink mus, – Šventasis Tėvas sakė nuo Šv. Dvasios bažnyčios altoriaus. – Atėjo laikas panaikinti nelygybę, atitaisyti neteisingumą, pakertantį visos žmonijos šeimos sveikatą!“.

Daugumai naujuoju koronavirusu užsikrėtusių žmonių pasireiškia tik lengvi arba vidutiniai simptomai, bet kai kurios komplikacijos, įskaitant plaučių uždegimą, gali sukelti pavojų gyvybėms.

Per pandemiją Pranciškus kiekvieną dieną tiesiogiai transliuodavo mišias, savo aukojamas vienuose Vatikano svečių namuose, kur jis gyvena. Pontifikas melsdamasis kaskart išskirdavo kurią nors žmonių grupę, pavyzdžiui, senyvus žmones, gydytojus ir slaugytojus, kalinius ir neįgaliuosius.

Sekmadienį jis pasiuntė platesnę žinią apie nelygybę ir būtinybę pasauliui po pandemijos iš naujo apmąstyti savo prioritetus. Pirmasis iš Lotynų Amerikos kilęs popiežius ir anksčiau nuolat atkreipdavo dėmesį į būtinybę užtikrinti didesnį solidarumą tarp turtingųjų ir skurstančių.

Pastarosiomis dienomis Pranciškus siūlė užtikrinti visuotines bazines pajamas, siekiant padėti žmonėms, praradusiems darbą dėl ekonomikos paralyžiaus. Sekmadienį jis sakė, kad COVID-19 protrūkis galiausiai gali būti suvaldytas, bet didžiausias pavojus – kad šią ligą gali pakeisti „savanaudiško abejingumo“ virusas.

„Sveikinkime šį išbandymo metą kaip galimybę pasiruošti mūsų kolektyvinei ateičiai, kadangi be visa apimančios vizijos ateities nebus niekam“, – pabrėžė Šventasis Tėvas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...

Popiežiuk, čia dievo BAUSMĖ už jūsų kunigų NUODĖMES! kada savo bažnyčią paleisi?.. :s

SUSIJUSIOS NAUJIENOS