Aukščiausio rango JAV generolas susitiko su popiežiumi ir aptarė karą Ukrainoje | Diena.lt

AUKŠČIAUSIO RANGO JAV GENEROLAS SUSITIKO SU POPIEŽIUMI IR APTARĖ KARĄ UKRAINOJE

  • 0

Vatikane pirmadienį su popiežiumi Pranciškumi susitikęs JAV Jungtinio štabo vadų komiteto pirmininkas kariuomenės generolas Markas Milley (Markas Milis) aptarė įvairius klausimus, įskaitant Rusijos plataus masto invaziją į Ukrainą.

„Popiežius akivaizdžiai labai susirūpinęs dėl šimtų tūkstančių nužudytų ir sužeistų žmonių bei nekaltų civilių gyvybių“, – po audiencijos JAV kariniame lėktuve žurnalistams sakė M. Milley.

„Jam labai įdomu išgirsti mano požiūrį į karo padėtį, jo statusą ir Ukrainoje įvykusią žmogiškąją tragediją“, – sakė jis.

M. Milley ne kartą atliko pagrindinį vaidmenį pastangose suteikti Kyjivui pagalbą, įskaitant karinę įrangą ir mokymus, siekiant atremti praėjusiais metais Rusijos pradėtą karinę invaziją.

JAV, sąjungininkės ir partnerės Ukrainai skyrė milijardus dolerių (eurų) karinei ginkluotei ir organizavo įvairius kovinius mokymus, kad Kyjivo pajėgos galėtų prižiūrėti šią įrangą ir pasirengti ilgai lauktam kontrpuolimui.

Popiežius Pranciškus nuolat ragino siekti taikos Ukrainoje, o kiek anksčiau šiais metais jo taikos pasiuntinys lankėsi Kyjive ir Maskvoje.

M. Milley pažymėjo, kad susitikimo metu jis su popiežiumi taip pat aptarė įvairias temas, įskaitant padėtį Afrikoje.

„Vien buvimas ten ir galimybė pasikalbėti su juo aktualiais klausimais buvo (...) tikra privilegija“, – pridūrė jis.

Gairės: Markas Milley, popiežius Pranciškus, karas Ukrainoje, JAV
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS