Aukšto rango amerikiečių pareigūnai kitą savaitę susitiks pirmų derybų su kinais | Diena.lt

AUKŠTO RANGO AMERIKIEČIŲ PAREIGŪNAI KITĄ SAVAITĘ SUSITIKS PIRMŲ DERYBŲ SU KINAIS

  • 2

JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas (Entonis Blinkenas) ir prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) nacionalinio saugumo patarėjas Jake'as Sullivanas (Džeikas Salivanas) kitą savaitę Aliaskoje susitiks su aukšto rango kinų pareigūnais pirmų tiesioginių derybų, trečiadienį pranešė Valstybės departamentas.

A. Blinkenas ir J. Sullivanas kovo 18-ąją Ankoridže susitiks su įtakingu kinų pareigūnu Yang Jiechi (Jang Dzieči) ir užsienio reikalų ministru Wang Yi (Vang I).

Šis jų susitikimas įvyks A. Blinkenui grįžus iš derybų su JAV sąjungininkėmis Japonija ir Pietų Korėja, informavo Valstybės departamentas.

Kaip kiek anksčiau pranešė Valstybės departamentas, šiose Azijos šalyse A. Blinkenas lankysis drauge su gynybos sekretoriumi Lloydu Austinu (Loidu Ostinu).

Šios pirmos jų užsienio kelionės tikslas bus stiprinti aljansus augant Kinijos ambicijoms. Kelionė „patvirtins Jungtinių Valstijų įsipareigojimą stiprinti mūsų aljansus“, sakė Valstybės departamento atstovas Nedas Price'as (Nedas Praisas).

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Kęstas

Amerika atsibunda dėl Kinijos grėsmės. „Bideno administracijos ataskaitoje tiesiai šviesiai kalbama apie„ tvirtesnę ir autoritariškesnę Kiniją “, kuri yra„ vienintelė konkurentė, galinti derinti savo ekonominę, diplomatinę, karinę ir technologinę galią, kad iškeltų ilgalaikį iššūkį stabiliai ir atvirai tarptautinei sistemai “. Šiam iššūkiui reikės įvairialypio JAV atsako, ypač mokslo ir technologijų srityse. Senatorius Marco Rubio paragino vykdyti" XXI amžiaus proamerikietišką pramonės politiką ". Nenumaldomas Pekino progresas pagaliau pažadino miegantį Amerikos milžiną. Partiškumas neturi užgniaužti mūsų atsako. “[1] Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

matosi

tam bidonui minti pakiso sunelis turedamas tamprius rysius su drakovalstybe tik kazkodel nera pompeo ko gero tai atsarginis amazonsoros variantas tik ar ilgam ?...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS