Aukšto rango kinų pareigūnas planuoja vizitą į Šiaurės Korėją | Diena.lt

AUKŠTO RANGO KINŲ PAREIGŪNAS PLANUOJA VIZITĄ Į ŠIAURĖS KORĖJĄ

  • 3

Šią savaitę Šiaurės Korėjoje lankysis trečias pagal rangą Kinijos pareigūnas Zhao Leji (Džao Ledzi), antradienį pranešė kinų užsienio reikalų ministerija ir Pchenjanas.

Zhao Leji, kuris yra Kinijos komunistų partijos Politinio biuro nuolatinio komiteto narys ir aukščiausio rango Kinijos įstatymų leidėjas, „vadovaus Kinijos partijos ir vyriausybės delegacijai, kuri balandžio 11–13 dienomis vyks oficialaus geros valios vizito“, sakė Užsienio reikalų ministerijos atstovė spaudai Mao Ning.

Pekinas yra svarbiausias Šiaurės Korėjos sąjungininkas ir ekonominis rėmėjas, o jų santykiai užsimezgė per 6-ajame dešimtmetyje vykusį kruviną Korėjos karą.

Be to, Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas (Kim Čen Unas) siekia sustiprinti savo šalies santykius su Kinija, kartu intensyvindamas agresyvią retoriką Pietų Korėjos atžvilgiu.

Zhao Leji yra trečias pagal rangą Kinijos pareigūnas po prezidento Xi Jinpingo (Si Dzinpingo) ir premjero Li Qiango (Li Čiango).

Jo vizito metu jis su delegacija dalyvaus „Kinijos ir Šiaurės Korėjos draugystės metų“ atidarymo ceremonijoje, kuria bus pažymėta Pchenjano ir Pekino diplomatinių ryšių 75 metų sukaktis, sakė Mao Ning,

„Kinija ir Šiaurės Korėja yra geros kaimynės, kurias sieja kalnai ir upės, o mūsų partijos ir valstybės visada palaikė draugiško bendravimo tradicijas“, – sakė Mao Ning.

„Bendromis abiejų šalių pastangomis šis vizitas bus visiškai sėkmingas ir skatins tolesnį Kinijos ir Šiaurės Korėjos santykių gilinimą ir plėtrą“, – pridūrė ji.

Šiaurės Korėjos valstybinė naujienų agentūra taip pat pranešė, kad Pchenjano valdančiosios partijos kvietimu Zhao Leji „surengs oficialų geros valios vizitą“.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

> girdi

tavęs, šiukšle, ne pi sa.

Girdi, chutine

Tau jau rašiau. Tu Debilu gimei, Debilas esi, Debilu padvėsi.

chutin puilo

Tai gi čia tie patys, tik šalių pavadinimai skiriasi.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS