Australija dėl lėtos vakcinacijos savo šalyje kaltina ES | Diena.lt

AUSTRALIJA DĖL LĖTOS VAKCINACIJOS SAVO ŠALYJE KALTINA ES

Australijos ministras pirmininkas Scottas Morrisonas dėl lėtos vakcinacijos kampanijos savo šalyje kaltina ES taikomus vakcinos eksporto ribojimus. Dėl vakcinos trūkumo ir Europos Komisijos taikomos „griežtos eksporto kontrolės“ Australija, anot jo, gavo tik 70 tūkst. „AstraZeneca“ vakcinos dozių iš sutartų 3,8 mln.

Tačiau ES atstovai patikino jį, kad „AstraZeneca“ paraiškos dėl vakcinos eksporto nagrinėjamos, sakė S. Morrisonas. Britų ir švedų gamintojai „AstraZeneca“ nesilaikant sutarčių dėl vakcinos tiekimo, ES smarkiai sugriežtino vakcinos eksporto taisykles.

Remiantis jomis, gali būti uždrausta eksportuoti vakciną, jei tikslo šalis pati gamina vakciną, bet jos neeksportuoja, arba jei dauguma jos gyventojų jau paskiepyti. Italija praėjusį mėnesį sustabdė 250 tūkst. ‚AstraZeneca“ vakcinos dozių išvežimą į Australiją.

Australijos vyriausybė dėl sėkmingos kovos su pandemija sulaukė viso pasaulio pripažinimo. Tačiau pagal vakcinacijos apimtis ji smarkiai atsilieka nuo savo grafiko.

Australija pradžioje planavo iki kovo pabaigos suskiepyti 4 mln. vakcinos dozių, tačiau iki trečiadienio suleista tik 920 tūkst. Australija vakcinacijai naudoja importuojamas ir pačioje šalyje gaminamas „AstraZeneca“ vakcinas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS