Australijoje milijonai vaikų grįžo į klases | Diena.lt

AUSTRALIJOJE MILIJONAI VAIKŲ GRĮŽO Į KLASES

Milijonai australų vaikų sugrįžo į mokyklas Naujojo Pietų Velso ir Kvynslando valstijose, šalies ligoninėse sumažėjus nuo koronaviruso infekcijos COVID-19 gydomų ligonių skaičiui.

Naujasis Pietų Velsas ir Kvynslandas pirmadienį prisijungė prie mažiau gyventojų turinčių Vakarų Australijos ir Pietų Australijos valstijų bei Šiaurės Teritorijos, kiek anksčiau atnaujinusių tiesioginį (kontaktinį) ugdymo procesą.

Kvynslando premjerė Annastacia Palaszczuk (Anastasija Palaščuk) pirmadienį sakė, kad moksleiviai ir mokytojai turi laikytis vienos svarbios taisyklės: likti namuose, jei serga.

„Pavojus dar nepraėjo. Turime gyventi šia diena ir tikėtis, kad kvynslandiečiai toliau tiesins tą [susirgimų] kreivę“, – kalbėjo ji.

Likę šalies administraciniai teritoriniai vienetai – Viktorijos ir Tasmanijos valstijos bei Australijos sostinės teritorija – ugdymo procesą mokyklose planuoja atnaujinti etapais birželio pradžioje. 

Nors daugiausiai gyventojų turintis Naujasis Pietų Velsas ir trečias pagal gyventojų skaičių Kvynslandas drauge leido mokiniams vėl grįžti į klases, šios valstijos nesutaria dėl bendros sienos atidarymo.    

Naujasis Pietų Velsas, kur užregistruota 50 iš 102 visoje Australijoje užfiksuotų mirčių nuo COVID-19, nori, kad visos valstijos sienos būtų atidarytos. Tuo metu Kvynslandas, kur užregistruoti tik šeši letaliniai atvejai, kol kas neplanuoja atidaryti savo sienų.  

Pietų Australijos valstija ir Šiaurės Teritorija, kur irgi nėra aktyvių COVID-19 atvejų, taip pat yra uždariusios savo sienas.

Australijos sostinės teritorija, kur naujų infekcijos atvejų nefiksuota tris savaites, sienų neuždarė, kaip ir labiausiai epidemijos paveiktos Naujojo Pietų Velso bei Viktorijos valstijos. 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS