Austrija nuo birželio vidurio atveria savo sieną su Italija | Diena.lt

AUSTRIJA NUO BIRŽELIO VIDURIO ATVERIA SAVO SIENĄ SU ITALIJA

Austrija trečiadienį pranešė, kad atvers savo sieną su Italija nuo birželio 16 dienos ir leis be suvaržymų įvažiuoti į šalį iš daugumos kitų Europos šalių, vyriausybei švelninant dėl koronaviruso pandemijos įvestus apribojimus.

Praėjusią savaitę Austrija jau sušvelnino kelionių apribojimus į kai kurias kaimynines valstybes ir iš jų, tačiau paliko uždarytą sieną su Italija, viena labiausiai per koronaviruso pandemiją nukentėjusių Europos šalių.

„Taip, mes atidarome sieną. Taip, bus galima keliauti, pavyzdžiui į Italiją, Graikiją, Kroatiją“, – per spaudos konferenciją sakė užsienio reikalų ministras Alexanderis Schallenbergas (Aleksanderis Šalenbergas) .

Nuo birželio 16-osios Austrija be apribojimų priims keliautojus iš 31 valstybės, įskaitant daugumą Europos šalių.

Išimtys bus taikomos Švedijai, Ispanijai, Portugalijai ir Jungtinei Karalystei, pridūrė ministras.

Kai kraunatės lagaminą, neužmirškite įsidėti ir sveikos nuovokos.

Atvykstantieji iš šių šalių turės pateikti pažymą apie neigiamą tyrimo dėl koronaviruso atsakymą arba laikytis dviejų dienų izoliacijos namuose.

Taip pat liks galioti perspėjimas dėl kelionių į šiaurinį Italijos Lombardijos regioną, kuris buvo tapęs koronaviruso užkrato židiniu, nurodė A. Schallenbergas. Pasak jo, vyriausybė ragina Austrijos piliečius vengti kelionių į šį regioną.

A. Schallenbergas perspėjo žmones neprarasti budrumo keliaujant, nes pandemija kol kas dar nenugalėta.

„Kai kraunatės lagaminą, neužmirškite įsidėti ir sveikos nuovokos“, – pareiškė jis.

Italija atvėrė savo sienas keliautojams iš Europos nuo birželio 3 dienos, praėjus trims mėnesiams nuo griežto karantino pradžios, tačiau nedidelis atvykstančiųjų skaičius prasidedant vasaros sezonui temdo jos viltis atgaivinti svarbų turizmo sektorių.

Kita Italijos kaimynė Šveicarija penktadienį paskelbė, kad paspartins savo planus atverti savo sienas ir įsileis keliautojus iš visų Europos Sąjungos šalių ir Britanijos nuo birželio 15 dienos.

Austrija buvo viena pirmųjų ES valstybių, kovo 10 dieną paskelbusi, kad, siekdama sustabdyti koronaviruso pandemijos plitimą, uždaro sienas su Italija.

Beveik devynis milijonus gyventojų turinčioje Austrijoje iki šiol registruota 16 900 koronaviruso atvejų ir mažiau nei 700 mirties atvejų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS