Austrijos parlamentas pritarė draudimui ryšėti skaras pradinėse mokyklose | Diena.lt

AUSTRIJOS PARLAMENTAS PRITARĖ DRAUDIMUI RYŠĖTI SKARAS PRADINĖSE MOKYKLOSE

  • 4

Austrijos parlamentas trečiadienį pritarė įstatymui, uždrausiančiam ryšėti skaras pradinėse mokyklose.

Tokį įstatymo projektą pateikė dešiniojo sparno vyriausybė.

Siekiant išvengti kaltinimų, kad šis teisės aktas diskriminuoja musulmonus, įstatymo tekste kalbama apie bet kokius „ideologiškai ar religiškai paveiktus apdarus, susijusius su galvos apdengimu“.

Vis dėlto abi valdančiosios koalicijos narės – centro dešinės Liaudies partija (OeVP) ir kraštutinių dešiniųjų Laisvės partija (FPOe) – leido aiškiai suprasti, kad naujuoju draudimu nusitaikyta į musulmoniškas skaras.

FPOe atstovas švietimo klausimais Wendelinas Moelzeris (Vendelinas Mėlceris) sakė, kad minimas įstatymas yra „signalas prieš politinį Islamą“, o OeVP parlamentaras Rudolfas Taschneris (Rudolfas Tašneris) teigė, jog ši priemonė reikalinga išlaisvinti mergaites nuo „pavergimo“.

Vyriausybė patikino, kad naujasis teisės aktas neuždraus sikhams ir žydams dėvėti savo tradicinių galvos apdangalų.

Austrijos oficialios musulmonų bendruomenės organizacija IGGOe jau anksčiau pasmerkė tokius valdančiųjų pasiūlymus ir pavadino juos „begėdiškais“ ir „apgaulinga taktika“.

IGGOe tvirtina, kad bet kokiu atveju bus paveikta „labai mažai“ mergaičių.

Beveik visi opozicijos parlamentarai balsavo prieš minimą teisės akto projektą. Kai kurie įstatymų leidėjai kaltino vyriausybę, kad ji ne rūpinasi vaikų gerove, o vaikosi sau palankių antraščių.

Vyriausybė pripažįsta, kad šis įstatymas veikiausiai bus apskųstas Austrijos konstituciniam teismui religinės diskriminacijos pagrindu arba dėl to, kad panašūs teisės aktai, susiję su mokyklomis, paprastai turi būti priimami dviejų trečdalių parlamentarų dauguma.

OeVP ir FPOe valdančiąją koaliciją suformavo 2017 metų pabaigoje po rinkimų, per kuriuos abi partijos laikėsi prieš imigrantus nukreiptos pozicijos ir perspėjo apie vadinamųjų „paralelinių visuomenių“ grėsmę.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Anonimas

Nežinau iš kokios skylės "vajė" bėt Austrijos pradinėse mokyklos yra šildomos ir galvai ten tikrai nešalta. Šaunuoliai austrai.

K

Šaunuoliai. Džiugu turėti omenyje, kad kai kurios šalys nesileidžia būti islamizuojamos.

Vaje

O jei man galvai šalta, tai ką, negalima skarelės užsirišti? Tai gal kojinę ant galvos užsimauti? Nuprotėjimas?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS