B. Johnsonas perspėja E. Macroną, kad neatidės „Brexit“ | Diena.lt

B. JOHNSONAS PERSPĖJA E. MACRONĄ, KAD NEATIDĖS „BREXIT“

Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Borisas Johnsonas (Borisas Džonsonas) perspėjo Prancūzijos prezidentą Emmanuelį Macroną (Emanuelį Makroną), kad neatidės „Brexit“ po spalio 31-osios, ir pabrėžė, kad naujausi jo pasiūlymai yra paskutinė proga pasiekti susitarimą, sekmadienį pranešė Dauningo gatvės atstovas.

B. Johnsonas, sekmadienį telefonu kalbėdamasis su E. Macronu, sakė, jog ES neturėtų neteisingai manyti, kad Jungtinė Karalystė liks bloke po spalio 31-osios.

Ministras pirmininkas teigė, kad neprašys atidėti „Brexit“, nors britų parlamentarai praėjusį mėnesį priėmė įstatymą, kuriuo jo reikalaujama siekti dar vieno atidėjimo, jei jam nepavyks užsitikrinti susitarimo su bloku iki spalio 17–18 dienomis vyksiančio svarbaus ES viršūnių susitikimo.

Šis įstatymas „kenkia deryboms, bet jei ES lyderiai lažinasi, kad jis sutrukdys išstojimui be sutarties, tai būtų istorinis nesusipratimas“, pridūrė Dauningo gatvės atstovas.

E. Macronas savo ruožtu B. Johnsonui pasakė, kad „Brexit“ susitarimo galimybės bus įvertintos per savaitę.

B. Johnsonas telefoninio pokalbio metu „pateikė naujausius savo pasiūlymus“, sakoma Prancūzijos prezidentūros pareiškime.

E. Macronas „nurodė, jog derybos artimiausiomis dienomis turėtų sparčiai vykti“, kad „savaitės pabaigoje būtų galima įvertinti, ar susitarimas įmanomas“, sakoma pareiškime.

Sunkios britų ir europiečių derybos dėl „Brexit“ turi būti pratęstos pirmadienį.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS