B. Johnsonas pertvarkė vyriausybę: vienus atleido, kiti atsistatydino patys | Diena.lt

B. JOHNSONAS PERTVARKĖ VYRIAUSYBĘ: VIENUS ATLEIDO, KITI ATSISTATYDINO PATYS

  • 3

Naujasis Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Borisas Johnsonas, trečiadienį perėmęs šias pareigas iš Theresos May, netrukus pertvarkė vyriausybę.

Kai B. Johnsonas oficialiai tapo naujuoju britų premjeru, jis pats atleido kai kuriuos vyriausybės narius. Vis dėlto kai kurie atsistatydino savo noru.

Svarbiausieji postai atiteko tiems, kurie pritarė B. Johnsono planams išvesti Didžiąją Britaniją iš ES iki spalio 31 dienos su arba be susitarimo.

Buvęs „Brexit“ vyriausiasis derybininkas Dominicas Raabas, kuris, nepritardamas Th. May suderėtai sutarčiai dėl išstojimo iš ES sąlygų, atsistatydino iš jos vyriausybės, buvo paskirtas naujuoju užsienio reikalų sekretoriumi. D. Raabas šias pareigas perėmė iš Jeremy'io Hunto – pagrindinio B. Johnsono varžovo kovoje dėl Didžiosios Britanijos premjero ir Konservatorių partijos lyderio postų. D. Raabui taip pat atiteko pirmojo valstybės sekretoriaus pareigos, o tai reiškia, kad jis pavaduos B. Johnsoną, kai premjero nebus.

Premjeru tapęs B. Johnsonas taip pat atleido prekybos sekretorių Liamą Foxą ir gynybos sekretorę Penny Mordaunt. Prekybos sekretoriaus pareigos atiteko Liz Truss, o gynybos sekretoriaus – Benui Wallace'ui. Vidaus reikalų sekretore tapo Priti Patel, Sajidas Javidas paskirtas iždo kancleriu.

Naujasis B. Johnsono kabinetas pirmą kartą susitiks ketvirtadienį ryte, o vėliau naujasis premjeras kreipsis į Bendruomenių rūmus. Ketvirtadienį parlamente kalbėdamas B. Johnsonas turėtų pateikti savo planus dėl „Brexit“.

Trečiadienį pirmojoje savo, kaip premjero, kalboje B. Johnsonas pažadėjo išvesti Didžiąją Britaniją iš ES iki spalio 31 d. ir tvirtino, kad nebus jokių „jei“ ir „bet“.

Didžioji Britanija dar kovo 29 d. turėjo pasitraukti iš ES, bet britų parlamentas nepritarė Th. May su ES suderėtai sutarčiai dėl išstojimo sąlygų, dėl to „Brexit“ buvo atidėtas. Dabartinė išstojimo data – spalio 31-oji.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Žąsinams-žemiau.:

Ką cia stenat kacapai?? B.J. gerai viską daro, o kai į burlioku “kepure prišiks” bus dar šaunesnis.

Aleegee

Uzuojauta Anglijai. Buka....... valdo. IR panasu kad dar ilgai valdys. Na bet kokia tauta tokia IR valdzia. Mes irgi panasus

Jo

To ūkininko labai trumpa ateitis...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS