B. Johnsonas ragina G7 šalis kartu kovoti su pandemija | Diena.lt

B. JOHNSONAS RAGINA G7 ŠALIS KARTU KOVOTI SU PANDEMIJA

Jungtinės Karalystės premjeras Borisas Johnsonas G7 viršūnių susitikimo pradžioje primygtinai paragino šalių lyderius kartu kovoti su koronaviruso pandemija.

„Nėra prasmės skiepyti tik savo gyventojus, - sakė jis penktadienį vaizdo konferencijoje. – Mes turime užtikrinti, kad būtų paskiepytas visas pasaulis, nes tai globali pandemija. Ir nėra prasmės, jei viena šalis smarkiai lenkia kitas. Turime veikti išvien“.

B. Johnsonas pabrėžė, jog G7 šalys turi pasirūpinti, kad vakcina pasaulyje būtų dalijama proporcingai. Premjeras taip pat akcentavo, kad reikalinga bendras požiūris dėl ekonomikos atgaivinimo po pandemijos. Būtina vėl didesnė dėmesį skirti klimato kaitai. Todėl žaliosios technologijos turi būti ekonomikos gaivinimo plano pagrindas. Taip galima sukurti „šimtus tūkstančius darbo vietų, jei ne milijonus“.

JK šiuo metu pirmininkauja G7. Birželį Kornvalyje planuojamas fizinis G7 grupės, kuriai be JK dar priklauso JAV, Prancūzija, Vokietija, Italija, Japonija ir Kanada, lyderių susitikimas.

B. Johnsonas gyrė grupės svarbą. „G7 yra didelis bendraminčių, liberalių, laisvą prekybą vykdančių demokratijų susibūrimas“, - kalbėjo jis. Tai esą atsispindi vienybėje daugeliu klausimų ir problemų, pavyzdžiui, dėl karinio pučo Mianmare ar Kremliaus kritiko Aleksejaus Navalno nuteisimo.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS