B. Johnsonas sako, kad V. Putinas jam grasino raketos smūgiu | Diena.lt

B. JOHNSONAS SAKO, KAD V. PUTINAS JAM GRASINO RAKETOS SMŪGIU

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas grasino asmeniškai pulti Borisą Johnsoną (Borisą Džonsoną) raketomis, prieš pat įsakydamas Rusijos pajėgoms įžengti į Ukrainą, teigė buvęs Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas.

Kaip teigiama naujame transliuotojo BBC dokumentiniame filme, kuris turi būti parodytas pirmadienį, toks grasinimas nuskambėjo telefonu prieš pat vasario 24 dienos invaziją.

B. Johnsonas ir kiti Vakarų šalių vadovai skubėjo į Kyjivą parodyti paramos Ukrainai ir bandyti atgrasyti Rusiją nuo puolimo.

„Vienu metu jis man tarsi pagrasino ir pasakė „Borisai, nenoriu tavęs įžeisti, bet su raketa tai užtruktų tik minutę“ ar kažką panašaus“, – atpasakodamas V. Putino žodžius sakė B. Johnsonas.

B. Johnsonas tapo vienu tvirčiausių Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio rėmėjų Vakaruose.

Vienu metu jis man tarsi pagrasino ir pasakė „Borisai, nenoriu tavęs įžeisti, bet su raketa tai užtruktų tik minutę“ ar kažką panašaus.

Tačiau prieš invaziją, jo žodžiais, jis stengėsi pasakyti V. Putinui, jog nėra jokių perspektyvų, kad Ukraina greitu laiku prisijungs prie NATO, ir įspėjo jį, kad bet kokia invazija reikštų „daugiau NATO, o ne mažiau NATO“ prie Rusijos sienų.

„Jis sakė: „Borisai, jūs sakote, kad Ukraina artimiausiu metu neįstos į NATO. Ką reiškia artimiausiu laiku?“ Aš atsakiau: „Na, artimoje ateityje ji neįstos į NATO. Jūs tai puikiai žinote,“ – prisiminė B. Johnsonas.

Dėl grasinimo paleisti raketą B. Johnsonas pridūrė: „Dėl labai atsipalaidavusio jo tono, iš to, kad jis atrodė abejingas, manau, kad jis tiesiog pažaidė su mano bandymais įtikinti jį derėtis.“

BBC dokumentiniame filme pasakojama apie ne vienus metus iki invazijos į Ukrainą didėjusius nesutarimus tarp Rusijos lyderio ir Vakarų.

Filme pasirodo ir V. Zelenskis – jis pasakoja apie savo sužlugdytą siekį įstoti į NATO prieš Rusijos puolimą.

„Jei žinote, kad rytoj Rusija okupuos Ukrainą, kodėl neduodate man ko nors, kuo galėčiau tai sustabdyti? – sakė jis. – Arba, jei negalite man to duoti, sustabdykite jį patys.“

Gairės: Borisas Johnsonas, dokumentinis filmas, Vladimiro Putino grasinimai, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (8)

tam --,aha,,, --- as tokiu straipsniu kur negalim

rasyt komentaro ---neskaitau ....... nes zarnaliugos ir siaip rasinetojai isvemia savo neadekvatu vemala , po kuriuo net komentaro niekas negali parasyt,ir net nax....j juos pasiust , o patys gerisi sava ,,,libersosine teisybe,,,,,

aha

Kodel prie rimtu straipsniu negalima rasyti komentaru? bijo KGBistai nuomoniu apie ju karo isterijos kurima. O tas kutvela, tai paskutinis populistinis idiotas. Susilpnino ES ir pakenke savo saliai. Dabar vel nori grizti i politika ir bando save kazkokiais sudais i rinkeju atminti ideti.

tai eilini karta parodo

KAD RUSAS TAI NE TAUTYBE TAI DIAGNOZE VISAM LIKUSIAM GYVENIMUI.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS