B. Johnsonas toliau reikalauja „Brexito“ spalio 31 dieną | Diena.lt

B. JOHNSONAS TOLIAU REIKALAUJA „BREXITO“ SPALIO 31 DIENĄ

  • 0

Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Borisas Johnsonas ketina spalio 31 dieną be sutarties išvesti savo šalį iš ES, jei derybos su Briuseliu dėl jo naujausių „Brexito“ pasiūlymų nesibaigs nauju susitarimu.

Tai jis pareiškė trečiadienį savo kalboje torių partijos suvažiavime Mančesteryje. „Mes spalio 31-ąją išstosime iš ES, kas benutiktų“, - pabrėžė vyriausybės vadovas.

„Mes su savo ES draugais sieksime susitarimo, tačiau, kas benutiktų, privalome spalio pabaigoje išstoti“, - kalbėjo B. Johnsonas. Praėjus pusketvirtų metų po referendumo britai, anot jo, jaučiasi taip, „lyg būtų laikomi kvailais“.
 
„Brexito“ planai trečiadienį turi būti perduoti Briuseliui. „The Telegraph“ duomenimis, B. Johnsonas reikalauja iš ES plačių nuolaidų Airijos klausimu. Jis nori pasiekti, kad iš išstojimo sutarties būtų išbraukta „backstop“ vadinama garantija dėl atviros sienos tarp Didžiajai Britanijai priklausančios Šiaurės Airijos ir ES narės Airijos.
 
Šiuo metu Airijos ir Šiaurės Airijos pasienyje kontrolė nevykdoma. ES ir Airija nori, kad taip liktų ir po „Brexito“. Priešingu atveju baiminamasi Šiaurės Airijos konflikto atsinaujinimo. B. Johnsono planai numato muitų kontrolės įvedimą - nors ir ne prie pat sienos.
 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS