B. Macron padavė į teismą žurnalistę, kuri teigė, kad Prancūzijos pirmoji ponia gimė vyru | Diena.lt

B. MACRON PADAVĖ Į TEISMĄ ŽURNALISTĘ, KURI TEIGĖ, KAD PRANCŪZIJOS PIRMOJI PONIA GIMĖ VYRU

Brigitte Macron iškėlė bylą dėl šmeižto žurnalistei Natachai Rey, kuri teigia, kad Prancūzijos pirmoji ponia gimė vyru. Teismo posėdis buvo perkeltas iš 2025 m. kovo mėn. į 2024 m. birželio 19 d. B. Macron advokato prašymu po to, kai N. Rey pareiškė, kad ji gimė kaip Jeanas-Michelis Tronier. Apie tai pranešė „Daily Mail“.

Po 2021 m. pabaigoje „YouTube“ kanale parodyto   N. Rey ir Amandine Roy interviu  (vėliau šis interviu iš „YouTube“ buvo pašalintas), advokatas Jeanas Ennoki sakė, kad toliau sklando gandai apie septyniasdešimtmetę Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono žmoną.

Todėl J. Ennoki paprašė pagreitinti bylos nagrinėjimą, nes kyla problemų dėl to, kad gandai išplito už Prancūzijos ribų ir pasiekė Jungtines Amerikos Valstijas.

Jis taip pat sakė: „Pastarosiomis savaitėmis, ypač tarptautiniu mastu, dėl įtakingos Donaldo Trumpo šalininkės Candice Owens žinučių, pajutau, kad žala mano klientams kasdien didėja.“

Praėjusį mėnesį C. Owens užsuko į socialinį tinklą  „X“ išsikalbėti apie prieštaringai vertinamą teoriją po to, kai trumpai apie tai užsiminė viename savo podkasto epizode.

Ji sakė, kad „pastatytų ant kortos visą savo profesinę reputaciją“ dėl teorijos ( kuri buvo paneigta), kurioje teigiama, kad B. Macron gimė vyru.

Buvo teigiama, kad pirmoji Prancūzijos ponia pakeitė lytį būdama 30 metų, taip pat buvo pateikti nepagrįsti teiginiai, kuriais tikinama jog B. Macron negimdė nė vieno iš savo trijų vaikų ir kad jos pirmasis vyras, dabar jau miręs 69 metų į pensiją išėjęs bankininkas, iš viso neegzistavo.

Šią sąmokslo teoriją, grįstą melagingais teiginiais, paskelbė kraštutinių dešiniųjų žurnalas „Faktai ir dokumentai“ (Faits et Documents) iškart po to, kai 46 metų E. Macronas buvo išrinktas prezidentu.

Tačiau praėjusį mėnesį diskusijos įsiplieskė iš naujo po to, kai E. Macrono įdukra  Tiphaine Ozier davė interviu laikraščiui „Paris Match“, kuriame išsakė teiginius, kad jos motina Brigitte gimė vyru.

T. Ozier buvo vos 10 metų, kai sužinojo, kad jos mama mokytoja bendrauja su 25 metais jaunesniu mokiniu.

„Man kyla nerimas dėl visuomenės, kai matau, kokios nuomonės išsakomos socialiniuose tinkluose apie tai, kad mano mama yra vyras“, – sakė ji.

Primename, kad E. Macronui buvo vos 15 metų, kai jis užmezgė santykius su tuo metu ištekėjusia trijų vaikų motina Brigitte Auzière, kuriai tuo metu buvo 40 metų ir kuri dirbo mokytoja La Providence vidurinėje mokykloje Amjeno mieste, šiaurės Prancūzijoje.

Prancūzijos prezidento asmeninis gyvenimas visada buvo aptarinėjamas bulvarinėje spaudoje. Tačiau kai 2021 m. gruodį N. Ray ir A. Roy pasirodė keturių valandų trukmės „YouTube“ vaizdo įraše ir pareiškė, kad Brigitte 1953 m. gimė berniukas vardu Jeanas-Michelis Tronier, skandalas pasiekė naują lygį.

Rašyti komentarą
Komentarai (31)

marytė

Kokia motera vyras matosi iš karto trans svarbiausia kad abiem ggg gerai

Užtat mūsų žmoga gimė moterimi...

Užtat mūsų žmoga gimė moterimi...

Prancuzas

Koks kieno supy tas reikalas .. kas kaip nori teip daro ! Makarone nuostabi motera !
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS