B. Netanyahu: jeigu būsiu išrinktas, Palestinos valstybės nebus | Diena.lt

B. NETANYAHU: JEIGU BŪSIU IŠRINKTAS, PALESTINOS VALSTYBĖS NEBUS

  • 2

Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus) pirmadienį, pirmalaikių visuotinių rinkimų išvakarėse, atmetė Palestinos valstybės įkūrimo galimybę jo išrinkimo atveju.

Viename iš daugybės interviu, kurie pasirodė prieš antradienio rinkimus, dešinės pakraipos interneto svetainė NRG B.Netanyahu paklausė, ar tiesa, kad jeigu jis taptų premjeru, jokios Palestinos valstybės nebūtų.

Jis atsakė : „Taip. Tikrai“.

Kitame interviu Izraelio valstybiniam radijui premjero buvo paklausta, ar jo 2009 metų Bar Ilano universitete sakyta kalba, kurioje jis pirmą kartą parėmė dviejų atskirtų valstybių idėją, prarado aktualumą.

„Neįmanoma vykdyti dalykų, kurie buvo išdėstyti Bar Ilano kalboje <...>, kai viskas, su kuo susiduriate iš kitos pusės yra tik teroras. Nėra taikos pajėgų, nėra taikos partnerio“, – sakė jis, pridurdamas, jog dabartinė padėtis yra netinkama Palestinos valstybės sukūrimui.

„Ši kalba buvo pasakyta prieš Arabų audrą – vadinamąjį Arabų pavasarį, kuris apėmė Artimuosius Rytus, iškeldamas radikalųjį islamą. Bet kurią perduotą teritoriją perimtų radikalūs islamistai“, – pridūrė jis.

„Taigi, žinoma, realybė pasikeitė, o tie, kurie į tai neatsižvelgia, gali pakartoti rimtas klaidas“, – pareiškė B.Netanyahu.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

dovydas

izraelis didelis agresorius ir zydukai tikrai sunaikins palestina.

palestinetis

ne jam sprest ka turi daryti palestina

SUSIJUSIOS NAUJIENOS