B. Netanyahu: pergalė Gazos Ruože suduos mirtiną smūgį „Hamas“ ir Irano sąjungininkams | Diena.lt

B. NETANYAHU: PERGALĖ GAZOS RUOŽE SUDUOS MIRTINĄ SMŪGĮ „HAMAS“ IR IRANO SĄJUNGININKAMS

  • 2

Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus) pirmadienį pareiškė, kad Izraelio pergalė prieš islamistų grupuotę „Hamas“ Gazos Ruože suduos mirtiną smūgį šiems kovotojams ir kitoms Irano remiamoms grupuotėms regione.

„Visiška pergalė suduos mirtiną smūgį blogio ašiai – Iranui, „Hezbollah“, husiams ir, žinoma, „Hamas“, – sakė B. Netanyahu kreipdamasis į kariuomenės vadus. Premjero žodžiai cituojami jo biuro išplatintame pranešime.

Spalio 7 dieną prasidėjus Izraelio ir palestiniečių islamistų grupuotės „Hamas“ karui, regioninė įtampa smarkiai išaugo, įtraukdama Irano remiamas grupuotes Irake, Sirijoje, Jemene ir Libane.

Libano kovotojų grupuotė „Hezbollah“ jau daug metų kariauja Sirijos prezidento Basharo al Assado (Bašaro Asado) pusėje jo šalies kare ir yra palestiniečių islamistų grupuotės „Hamas“ sąjungininkė.

Jemeno husių sukilėliai lapkritį pradėjo atakuoti Raudonosios jūros laivybą, sakydami, kad smogia su Izraeliu susijusiems laivams ir taip siekia paremti palestiniečius Gazos Ruože, kurį siaubia Izraelio ir „Hamas“ karas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

krikscionis

Visus ozkapisius teroristus, remiamus ruzzkiu ir ajatolu,Izraelis pades i vieta.Huilo yra antikristas ,kaip ir jo satrapai S.Koreja,Sirija,Iranas,Jemenas.Jie visi Dievo pagalba bus sudeginti pragaro liepsnose ir zemeje bus taika-rojus palaimintiems.

Skaitytojas

Lietuvos spauda rašo vieną, užsienio (pvz. Al Jazeera) - visai ką kitą. Ir žinok, žmogau, kur propaganda, o kur tiesa.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS