B. Netanyahu tikisi, kad JAV atšauks ginklų tiekimo ribojimus Izraeliui | Diena.lt

B. NETANYAHU TIKISI, KAD JAV ATŠAUKS GINKLŲ TIEKIMO RIBOJIMUS IZRAELIUI

Izraelio ministras pirmininkas Benyaminas Netanyahu sukritikavo, kad JAV vyriausybė šiuo metu sulaiko ginklų tiekimą Izraeliui.

Jis neseniai JAV valstybės sekretoriui Antony‘iui Blinkenui pareiškęs, jog „nesuprantama, kad vyriausybė praėjusiais mėnesiais neperdavė ginklų ir amunicijos“, sakė B. Netanyahu antradienį paskelbtame vaizdo įraše. „Valstybės sekretorius mane patikino, jog vyriausybė dieną ir naktį dirba, kad šis trūkumas būtų pašalintas“, – teigė jis.

Pieš tai žiniasklaida pranešė, jog A. Blinkenas signalizavo B. Netanyahu, kad ateinančiomis dienomis atšauks ginklų tiekimo ribojimus. Anot Izraelio žiniasklaidos, B. Netanyahu per A. Blinkeno vizitą praėjusią savaitę skundėsi, kad JAV beveik nutraukė karinę paramą savo sąjungininkei kare su „Hamas“.

JAV yra pagrindinė Izraelio sąjungininkė ir kasmet remia šalį milijardinėmis sumomis, kurių didžioji dalis atitenka priešraketinei gynybai ir kitai karinei technikai.

JAV prezidentas Joe Bidenas gegužę pagrasino Izraeliui, kad didelė sausumos operacija Rafache gali turėti padarinių JAV ginklų tiekimui. JAV vyriausybė dėl Izraelio veiksmų mieste Gazos Ruožo pietuose sulaiko vadinamųjų sunkiųjų bombų bei amunicijos tiekimą. Tačiau, JAV duomenimis, nėra nuspręsta visiškai stabdyti ginklų tiekimą Izraeliui.

J. Bidenas nenori, kad „tam tikri amerikietiški ginklai būtų naudojami tam tikroje operacijoje tam tikroje vietoje“, – sakė Nacionalinės saugumo tarybos komunikacijos direktorius Johnas Kirby‘is, komentuodamas pristabdytą JAV ginkluotės tiekimą.

Izraelis kovoja dėl savo gyvybės prieš Iraną ir kitus bendrus priešus, vaizdo įraše pabrėžė B. Netanyahu.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

DUOK ŽYDUI RUSIŠKĄ TANKĄ..PASAULĮ UŽKARIAUS....

Raketa

Sitas dar ne kalejime?

Augis

Dar vienas huylo 3.0

SUSIJUSIOS NAUJIENOS