B. Netanyahu žmona ėmėsi neįprastos iniciatyvos, kad būtų paleisti Hamas įkaitai | Diena.lt

B. NETANYAHU ŽMONA ĖMĖSI NEĮPRASTOS INICIATYVOS, KAD BŪTŲ PALEISTI HAMAS ĮKAITAI

Izraelio premjero Benyamino Netanyahu žmona ėmėsi neįprastos iniciatyvos, taip prisidėdama prie pastangų, kad būtų išlaisvinti Gazos Ruože laikomi įkaitai. Sara Netanyahu pirmadienio vakarą paskelbtame laiške kreipėsi į Kataro emyro motiną Sheikhą Mozą bint Nasser Al-Missned.

„Ramadano dvasioje primygtinai prašau Jūsų pasinaudoti savo didele įtaka, kad būtų paleisti izraeliečių įkaitai“, – rašė S. Netanyahu laiške, kuris paskelbtas jos vyro paskyroje tinkle „X“. Kataras yra svarbus tarpininkas Izraelio ir „Hamas“ derybose dėl paliaubų.

„Negalime tylėti ar stovėti nuošalyje, kai ant kortos pastatytas moterų orumas ir saugumas“, – rašė toliau premjero žmona. Ji pabrėžė, kad moterys įkaitės patiria neįsivaizduojamas kančias. „Pranešimai apie seksualinį išnaudojimą ir prievartavimą yra siaubingi. Tokie nusikaltimai prieš moteris negali būti ignoruojami ar toleruojami“, – teigė S. Netanyahu. Tai esą yra raginimas veikti.

Ramadano dvasioje primygtinai prašau Jūsų pasinaudoti savo didele įtaka, kad būtų paleisti izraeliečių įkaitai.

Kataro emyras Tamimas bin Hamadas al-Thanis palaiko tiesioginį kontaktą su „Hamas“ lyderiais. Vasario pabaigoje jis susitiko su grupuotės vadovu Ismalu Hanija.

Kataras, Egiptas ir JAV jau daug savaičių tarpininkauja tarp „Hamas“ ir Izraelio. Tarpininkai tikėjosi pasiekti paliaubų susitarimą iki prasidedant ramanadui, tačiau to padaryti nepavyko.

Izraelis spėja, kad Gazos Ruože dar yra 132 įkaitai. Vyriausybės duomenimis, 31 jų veikiausiai yra negyvas.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Anonimas

Maniau, pasisiūlys pati į įkaitus, ar paskelbs paliaubas. Kur tau.... tokia pati lerva, kaip ir visos.

Ar

Ar zudomi palestinieciai su savo vaikais neptiria nepakeliamo skausmo jau 31 000 nukokosino gal butu gana

Jo

Atsimenu kaip kinai su savo diedu atskrido i ukraina buvo sutikti su druska ir duona ji paime duona ir demonstratyviai numete moterims po koju taip pazemindama ukrainos tauta syksti boba
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS