B. Obama: sprendimas įteisinti gėjų santuokas yra „Amerikos pergalė“ | Diena.lt

B. OBAMA: SPRENDIMAS ĮTEISINTI GĖJŲ SANTUOKAS YRA „AMERIKOS PERGALĖ“

  • 4

JAV prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) pasveikino „malonų“, penktadienį priimtą, vienalytėms santuokoms palankų Aukščiausiojo Teismo sprendimą ir pareiškė, kad tai rodo, jog socialiniai pokyčiai, kadaise atrodę neįmanomi, gali tapti realybe.

„Šiandien mes galime pasakyti, be jokių abejonių, mes padarėme mūsų sąjungą trupučiuką tobulesnę“, – nurodė B.Obama savo kalboje iš Baltųjų rūmų, teismui paskelbus savo sprendimą,

„Tai sąjungininkų ir draugų bei rėmėjų pergalė; jie daugelį metų, net dešimtmečius dirbo ir meldėsi, kad toks pokytis įvyktų. Šis sprendimas yra Amerikos pergalė“, – sakė prezidentas.

Aukščiausiojo Teismo nutartis, kad Konstitucija gina visų amerikiečių visose valstijose teisę sudaryti vienalytes santuokas, yra kovotojų už gėjų teises pergalė.

Bet tai bus laikoma B.Obamos sėkme, nes jo paties požiūris, palyginus pirmąją ir antrąją jo kadencijas prezidento poste, pasikeitė – dabar jis palaiko santuokos lygybę.

„Ši nutartis yra Jimo Obergefello (Džimo Oberdžefelo) ir kitų šios bylos ieškovų pergalė“, – pasakė B.Obama, paminėdamas vieną iš asmenų, kurie iškėlė šią bylą iki aukštojo teismo.

„Tai gėjų ir lesbiečių porų, ilgai kovojusių už pagrindines pilietines teises, pergalė. Tai jų vaikų pergalė, nes jų šeimos bus pripažintos esančios tokios pat lygios kaip ir kitos“, – tęsė prezidentas.

„Šis sprendimas patvirtina, kuo milijonai amerikiečių jau tiki savo širdimi, kad, kai visi amerikiečiai laikomi lygūs, mes visi esame laisvesni“, – pažymėjo jis.

Be kita ko B.Obama paprašė amerikiečių būti „atidiems“ tiems, kurie nepritaria vienalytėms santuokoms.

„Aš žinau, kad geros valios amerikiečiai požiūriai į šį reikalą yra įvairūs. Priešingumas kai kuriais atvejais pagrįstas nuoširdžiu ir giliu tikėjimu. Visi mes, kurie sveikiname šios dienos naujieną, turime būti atidūs šiam faktui“, – sakė JAV prezidentas.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Jei norime būti pirmi

Privalome įteisinti ir zoofilų santuokas.

ne pergale

o GEDA

ne pergalė

o amerikos gėda.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS