„Balsuoju už nuteistą nusikaltėlį“: D. Trumpo šalininkai rodo ištikimybę | Diena.lt

„BALSUOJU UŽ NUTEISTĄ NUSIKALTĖLĮ“: D. TRUMPO ŠALININKAI RODO IŠTIKIMYBĘ

  • 2

Jungtinių Valstijų eksprezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) pirmą kartą po istorinio apkaltinamojo nuosprendžio surengė didelį mitingą, kuriame jo šalininkai demonstravo nepajudinamą ištikimybę.

Tūkstančiai D. Trumpo šalininkų sekmadienį per karščius Las Vegase, rinkimams svarbioje Nevados valstijoje, susirinko palaikyti respublikonų kandidato, lapkričio rinkimuose susikausiančio su dabartiniu JAV vadovu Joe Bidenu (Džo Baidenu).

Praėjusio mėnesio pabaigoje D. Trumpas buvo pripažintas kaltu dėl verslo dokumentų klastojimo, siekiant nuslėpti pinigų už tylą mokėjimą pornografijos žvaigždei Stormy Daniels (Stormi Daniels) prieš pat 2016 metų prezidento rinkimus.

Tačiau, ištikimiausių jo palaikytojų nuomone, šis nuosprendis tik sustiprino D. Trumpo pozicijas prieš jo varžovą demokratą, prezidentą J. Bideną.

„Man nerūpi, kas jam nutiko teisme [...], tai visiškai nekeičia mano nuomonės apie jį“, – naujienų agentūrai AFP sakė Lindsay Elliott (Lindsi Eliot), į renginį atvykusi su šeima.

„Manau, kad tai jam padės. Manau, kad Amerikos žmonėms nusibodo šita nesąmonė“, – pridūrė 40-metė.

Jos 19-metė dukra Mackenzie (Makenzi) pritarė: „Apmaudu dėl to, kas nutiko, bet manau, kad tai tik sustiprins jį ir paskatins rinkėjus balsuoti [už jį].“

D. Trumpui iškeltos dar trys baudžiamosios bylos, bet jos greičiausiai nebus išnagrinėtos iki lapkričio rinkimų.

Mitinge D. Trumpas kalbėjo kiek mažiau nei valandą ir užsipuolė J. Bideną kaip „blogiausią prezidentą per visą mūsų šalies istoriją“.

Respublikonas kartojo sąmokslo teorijas, kad 2020 metų rinkimus „pavogė“ demokratai – nepaisant to, kad atlikus išsamius tyrimus jokių to įrodymų nerasta, o jam pačiam buvo pareikšti kaltinimai dėl įtariamų bandymų panaikinti balsavimo rezultatus.

D. Trumpas taip pat grėsmingai kalbėjo apie pasekmes, jei lapkritį nebūtų išrinktas, ir pareiškė savo šalininkams: „Jei tai neįvyks, jūsų laukia Trečiasis pasaulinis karas.“

Manau, kad tai jam padės. Manau, kad Amerikos žmonėms nusibodo šita nesąmonė.

„Nuteistas nusikaltėlis“

D. Trumpas pastaruoju metu keliauja po JAV Vakarus: jis surengė lėšų rinkimo renginį Kalifornijoje ir dalyvavo rinkimų kampanijos renginyje Arizonoje.

Sekmadienį 10 val. ryto vietos (šeštadienį 20 val. Lietuvos) laiku Las Vegase, kai termometras jau rodė34 Celsijaus laipsnius, žmonės, vilkintys Respublikonų partijai tradicinės raudonos spalvos drabužius, stovėjo eilėje, kad išgirstų D. Trumpo kalbą. Eksprezidentas kalbėjo vidurdienį, kai oro temperatūra buvo dar aukštesnė.

Pardavėjai prie kilometrinės eilės pardavinėjo marškinėlius su ironišku užrašu „Balsuoju už nuteistą nusikaltėlį“.

Artėjant mitingo pabaigai bent vienam nuo karščio nusilpusiam žmogui pagalbą teikė medikai.

D. Trumpo renginys Las Vegase buvo pirmasis toks 25 metų Shay Chanui (Šėjui Čanui), kurį Niujorko teismo sprendimas dar labiau motyvavo.

„Labai apmaudu matyti, kad Amerika pasuko šia kryptimi, – AFP sakė Sh. Chanas. – Jei tai gali nutikti Trumpui, tai gali nutikti ir bet kuriam kitam, tiesa?“

Kiti dalyviai teigė palaikantys respublikoną ir dėl jo pozicijos, susijusios su nelegalios migracijos stabdymu.

Beth Matthews (Bet Metjus), vilkėjusi marškinėlius su D. Trumpo atvaizdu, teigė, kad ją tik dar labiau įkvėpė jo apkaltinamasis nuosprendis.

„Iš karto prisidėjau prie kampanijos, kai tik jie paskelbė“ nuosprendį, sakė ji.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Balsuos

Ne uz nusikalteli o uz politini kankini pries kuri putino metodais kovoja bideno gauja.

Kaunietis

Gaila, bet, pasirodo, kvailumui ir Amerikoje ribų nėra.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS