Baltarusija perdavė Rusijai anksčiau sulaikytus 32 „kovotojus“ | Diena.lt

BALTARUSIJA PERDAVĖ RUSIJAI ANKSČIAU SULAIKYTUS 32 „KOVOTOJUS“

Rusija penktadienį paskelbė, kad į šalį saugiai grįžo 32 jos piliečiai, kurie buvo sulaikyti Baltarusijoje prieš rinkimus šioje valstybėje.

Rusijos Generalinė prokuratūra savo pranešime sakė, kad „32 Rusijos piliečiai, kurie anksčiau buvo sulaikyti Baltarusijoje, kirto sieną ir dabar yra Rusijoje“.

Pranešime priduriama, kad dar vienas asmuo, turintis dvigubą pilietybę, liko Baltarusijoje.

Informuotas šaltinis naujienų agentūrai „Interfax“ sakė, kad tie asmenys Rusijai perduoti be jokių išankstinių sąlygų.

„Baltarusija nepateikė jokių sąlygų. Rusijos piliečių perdavimas Maskvai buvo įvykdytas kaip geros valios gestas pagal dvišalius draugystės ir geros kaimynystės dokumentus“, – teigė šaltinis.

Grįžusiems į tėvynę rusams teisinis persekiojimas negresia, tačiau atsargumo sumetimais dėl koronaviruso dvi savaites jie praleis karantine, nurodė šaltinis.

Baltarusijos saugumo tarnybos liepos 29-ąją sulaikė 33 Rusijos piliečius ir paskelbė, kad jie yra Rusijos privačios karinės bendrovės „Wagner“ nariai.

Baltarusija apkaltino areštuotus rusus siekus destabilizuoti padėtį šalyje kurstant masinius neramumus išvien su opozicijos lyderiais.

Rusija reikalavo, kad Baltarusija paleistų sulaikytuosius, kurie, anot Maskvos, niekuo nenusižengė.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Alibaba

ko nepadare 32 padare viena boba,tik kam ir del ko net pati nezino. Beda kai boba klauso nurodymu is uzjurio ar maskvos .

zelenckiams, linkevyciams,

nausedom --po sio baltarusiu gesto --autoritetas nulinko kaip by.........s ant puses sesiu... taip laukta ,,... taip tiketa ,,.... kad tuoj baltarusiai visus isrykiave atiduos xoxolu banderoms y isskestus nagus ,o gavosi PssSSSssss.......

nordland

kaip sakiau, taip ir buvo. pasibaigus rinkimams, viskas bus tyliai isspresta.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS