Baltarusijos kariai mokosi naudotis branduolinį ginklą galinčia nešti Rusijos raketų sistema | Diena.lt

BALTARUSIJOS KARIAI MOKOSI NAUDOTIS BRANDUOLINĮ GINKLĄ GALINČIA NEŠTI RUSIJOS RAKETŲ SISTEMA

Prezidentui Vladimirui Putinui priėmus sprendimą dislokuoti taktinius ginklus Baltarusijos teritorijoje, baltarusių kariai pradėjo mokytis naudotis Rusijos raketų sistema, galinčia nešti branduolines galvutes, antradienį pranešė Maskva ir Minskas.

Kovo 25-ąją V. Putinas pareiškė, kad dislokuos taktinius branduolinius ginklus Rusijos sąjungininkės teritorijoje, o šis žingsnis sulaukė plačios kritikos.

Taktiniai branduoliniai ginklai yra naudojami mūšio lauke. Jie, nors ir yra niokojantys, yra mažesnio galingumo nei tolimojo nuotolio strateginiai ginklai.

„Baltarusijos pajėgoms perduota operatyvinė-taktinė raketų sistema „Iskander-M“, – antradienį pareiškė gynybos ministras Sergejus Šoigu.

„Balandžio 3 dieną baltarusių įgulos pradėjo mokymus, kaip ja naudotis“, – sakė jis.

Baltarusijos gynybos ministerija paskelbė nuotraukas, kuriose užfiksuota, kaip į karinius lėktuvus, skrendančius į Rusiją, lipa vyrai, vilkintys uniformas su Baltarusijos herbu ir slepiantys veidus.

„Šių padalinių įgula išsamiai nagrinės klausimus, susijusius su raketų sistemos „Iskander-M“ taktinių branduolinių ginklų priežiūra ir naudojimu“, – platformoje „Telegram“ pranešė Baltarusijos gynybos ministerija.

„Jie praeis visą mokymo ciklą viename iš Rusijos ginkluotųjų pajėgų poligonų“, – sakoma pranešime, nenurodant, kiek laiko truks mokymai.

Rusija stato specialią tokių ginklų saugyklą, kurią planuoja baigti liepos 1 dieną.

Autoritarinis Baltarusijos lyderis Aliaksandras Lukašenka penktadienį pareiškė, kad yra pasirengęs savo šalies teritorijoje priimti ir Rusijos strateginių branduolinių ginklų, „jei to prireiktų“.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Anonimas

Įdomu bus stebėti, kaip Vilniaus ereliai neša kudašių į Lenkiją. Bet mes, seni žydšaudžiai, palauksim jų ties Žiežmariais ir priversim susimokėti duoklę, kaip 1941 metais. Nemokamai nepraleisim. O jei kas - Strošiūnų miškas čia pat.

O ko Lietuvos "didvyriai" tikėjosi?

Koks klausimas - toks bus ir atsakymas. Pirmieji gausite tai, ko taip prašotės ir ko seniai nusipelnėte.

mokymų

ciklas: 3 dienos polit. informacija + 2 dienos išgertuvės "za pobedū" + 1 diena mokymai su pagirių prieskoniu...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS