Baltarusijos opozicijos lyderė ragina JAV įvesti daugiau sankcijų ir izoliuoti A. Lukašenką | Diena.lt

BALTARUSIJOS OPOZICIJOS LYDERĖ RAGINA JAV ĮVESTI DAUGIAU SANKCIJŲ IR IZOLIUOTI A. LUKAŠENKĄ

Baltarusijos opozicijos lyderė Sviatlana Cichanouskaja ketvirtadienį paragino JAV įvesti daugiau sankcijų ir taip izoliuoti Baltarusijos prezidentą Aliaksandrą Lukašenką, Vašingtonui rinkimus, per kuriuos jis buvo išrinktas, laikant apgavikiškais.

„Raginu jus, Amerikos žmonių išrinkti atstovai, ir toliau ryžtingai veikti. Raginame JAV kartu su Europos partneriais įsitraukti į tarptautinį mediacijos procesą“, – vaizdo konferencijos būdu per Kongreso posėdį sakė S. Cichanouskaja.

Ji taip pat paragino JAV „imtis diplomatinių priemonių dar labiau izoliuoti A. Lukašenką ir užtikrinti, kad jo laikas politikoje jau būtų praėjęs“.

JAV balandį įvedė sankcijų devynioms valstybinėms Baltarusijos įmonėms, atsakydamos į vyriausybės vykdomą smurtą prieš prodemokratiškus protestuotojus.

S. Cichanouskaja džiaugėsi JAV Iždo departamento įvestomis sankcijomis ir pavadino jas „viena iš stipresnių priemonių“, tačiau ji ragina šalį įvesti dar daugiau sankcijų kitiems subjektams jos šalyje.

Opozicijos lyderė taip pat paragino Kongresą apsvarstyti skirti daugiau paramos pilietinės visuomenės organizacijoms Baltarusijoje, nepriklausomoms žiniasklaidos priemonėms ir privačiam sektoriui šalyje, kaip, jos teigimu, daro ES.

S. Cichanouskaja teigė, kad kol kas tarptautinė bendruomenė išsamiai neaptarė klausimo, kaip pabaigti jau devynis mėnesius trunkančią politinę krizę jos šalyje.

„Raginame JAV aktyviai imtis žingsnių, organizuojant tokio pobūdžio tarptautinę konferenciją, kuri apimtų platų suinteresuotų šalių ratą“, – sakė Baltarusijos opozicijos lyderė.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

pasaulio pabaiga

Kotletu kepeja nori kad butu ivestos sankcijos baltarusu tautai. Ji nori kad butu ekonomiskai suzlugdyta valstybe kurios opozicijos lydere ji dedasi. Kazkokia isgama. Uz tokias kalbas baltarusai turetu jos nekesti.

kavenskis

svorio priaugo...????

Pletku boba, turgaus boba

Laksto ieskodama, kur gaus daugiau lengvatu, pinigu. O LIETUVOS VALDZIA I ZMONES NEZIURI, ZIURI SAU NAUDOS IR TIPO, KAD VAKARAI PAMATYTU. NEIDOMI LIETUVA VAKARAMS, VAKARAMS RUPI PINIGAI.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS