Baltarusijos opozicijos lyderė teigia esanti „patenkinta“ streiku | Diena.lt

BALTARUSIJOS OPOZICIJOS LYDERĖ TEIGIA ESANTI „PATENKINTA“ STREIKU

Baltarusijos opozicijos lyderė Sviatlana Cichanouskaja trečiadienį teigė, kad ji kol kas yra „patenkinta“ anksčiau šią savaitę pradėtu masiniu visuotiniu streiku Baltarusijoje, tačiau mano, kad dėl policijos bauginimų streike dalyvavo mažiau, nei tikėtasi, žmonių.

Opozicija Baltarusijoje pirmadienį pradėjo visuotinį streiką, nes pasibaigė prezidentui Aliaksandrui Lukašenkai jos pateikto ultimatumo atsistatydinti terminas.

„Turiu pasakyti, kad, žinoma, viską galima padaryti geriau. Norime, kad visa šalis sukiltų per šį nacionalinį streiką. Tačiau mes tikrai esame pagerbti ir dėkingi kiekvienam asmeniui ir darbuotojui, kuris dalyvavo šiame streike. Esu patenkinta viskuo, nes tai yra tai, kaip Baltarusijos žmonės parodo savo požiūrį į šį režimą ir kaip jie yra pasiruošę kovoti su šia diktatūra“, – sakė S. Cichanouskaja.

Baltarusijoje nuo prezidento rinkimų, kurie laikomi suklastotais autoritarinio prezidento A. Lukašenkos naudai, nerimsta nematyto masto protestai. Per juos žuvo keli žmonės, tūkstančiai žmonių buvo sulaikyti. 38-erių opozicijos veikėja S. Cichanouskaja tvirtina laimėjusi rugpjūčio 9 d. surengtus Baltarusijos prezidento rinkimus. Saugumo sumetimais ji išvyko iš Baltarusijos į Lietuvą.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

vargsas

as pvz nelabai suprantu ka ji tiek ilgai lietuvopje daro kaip ji gyvena kokiu tiksu ji cia yra jei kovoji uz savo sali taip ten ir kovok o ne lietuvoje sypsokis

Teroristė....

Ar nepasprigsi žmonių ašaromis....

taip, savo rankomis, ALINAMAS

Baltarusijos žmonių gyvenimas ir tai daro OPOZICIJA
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS