Baltarusijos parlamentas įšaldė readmisijos sutarties su ES galiojimą | Diena.lt

BALTARUSIJOS PARLAMENTAS ĮŠALDĖ READMISIJOS SUTARTIES SU ES GALIOJIMĄ

Baltarusijos parlamento žemieji rūmai priėmė įstatymo projektą, kuriuo įšaldomas readmisijos sutarties su Europos Sąjunga galiojimas.

„Deputatai priėmė Baltarusijos Respublikos įstatymo projektą dėl Baltarusijos Respublikos ir Europos Sąjungos susitarimo dėl be leidimo gyvenančių asmenų readmisijos galiojimo pristabdymo“, – rašoma Atstovų Rūmų pranešime, pirmadienį paskelbtame platformoje „Telegram“.  

Vidaus reikalų ministras Ivanas Kubrakovas pirmadienį parlamente pareiškė, kad „situacija dėl pabėgėlių respublikos teritorijoje kontroliuojama“.  

„Jokių probleminių klausimų Baltarusijos Respublikos teritorijoje nėra. Įvairiuose „Telegram“ kanaluose pasirodo informacijos, kad praeina grupės kovotojų, vadinamųjų nelegalių migrantų, ir panašiai. Čia noriu pasakyti jums kaip vidaus reikalų ministras: teisėsaugininkai padėtį visiškai kontroliuoja“, – kalbėjo jis. 

Europa kaltina Baltarusijos režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija keršijant už bloko sankcijas Minskui dėl represijų prieš opoziciją.

Lietuvoje, Latvijoje ir Lenkijoje dėl migrantų krizės pasienio rajonuose įvesta ekstremalioji padėtis, pradėta statyti pjaunančios vielos užtvara, stiprinama sienų apsauga.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

stai

ir skola uz sankcijas fon de lesbin pridurku?......

SUSIJUSIOS NAUJIENOS