Baltarusijos valdžia ketina nubausti apie 100 rugsėjo 1-osios protestų dalyvių | Diena.lt

BALTARUSIJOS VALDŽIA KETINA NUBAUSTI APIE 100 RUGSĖJO 1-OSIOS PROTESTŲ DALYVIŲ

Minske pirmadienį sulaikytiems žurnalistams surašyti administraciniai protokolai už dalyvavimą nesankcionuotame renginyje, naujienų agentūrai „Interfax“ pranešė Baltarusijos vidaus reikalų ministerijos atstovė Volha Čamadanava.

„Šiems piliečiams surašyti administracinių nusižengimų protokolai“, – patvirtino ji.

Anot pareigūnės, žurnalistai iki teismo bus laikomi izoliatoriuje.

Anksčiau žmogaus teisių centras „Viasna“ pranešė, kad Baltarusijos sostinėje buvo sulaikyti šeši žurnalistai, atvykę nušviesti rugsėjo 1-ąją vykusius antivyriausybinius protestus.

Naujienų portalo tut.by žiniomis, tarp sulaikytųjų yra du jo darbuotojai – Nadzeja Kalinina ir Aliaksejus Sudnikavas, laikraščio „Komsomolskaja pravda v Belarusi“ žurnalistai Siarhejus Ščiogolevas, Mikita Duboleka ir Maryja Eleševič, taip naujienų agentūros BelaPAN žurnalistas Aliaksejus Šavliuha.

Rugsėjo 1-ąją Minske įvyko naujos masinės protesto akcijos. Viena gausiausių buvo kelių universitetų studentų surengta demonstracija. Jos dalyviai ketino Švietimo ministerijai įteikti prašymą dėl prezidento Aliaksandro Lukašenkos atsistatydinimo ir sąžiningų prezidento rinkimų organizavimo. Pranešta, kad dalis tos akcijos dalyvių buvo sulaikyti.

Anot liudininkų, skirtinguose Minsko rajonuose buvo surengta ir kitų protestų.

VRM pranešė, kad iš viso pirmadienį buvo sulaikyti 95 žmonės.

Anot V. Čamadanavos, už dalyvavimą nesankcionuotose akcijose administracinėn atsakomybėn bus patraukti apie 100 asmenų.

„Už masinių renginių įstatymų pažeidimus Minske 95 žmonėms, įskaitant daugiau nei 30 studentų, surašyti administracinio nusižengimo protokolai“, – nurodė ji.

Pareigūnė patikslino, kad 39 žmonės liks milicijos nuovadose, kol jų bylas pradės nagrinėti teismas.

Pasak V. Čamadanavos, rugsėjo 1-ąją į gatves šalyje buvo išėję apie 2,3 tūkst. protestuotojų, o 128 iš jų buvo sulaikyti.

VRM atstovė pareiškė, jog į ministeriją kreipėsi daug deputatų ir teisėsaugos pareigūnų, esą sulaukusių grasinimų.

„Vidaus reikalų institucijos užregistravo daugybę Nacionalinio Susirinkimo Atstovų Rūmų deputatų ir teisėsaugos pareigūnų pareiškimų apie grėsmes, susijusias su jų tarnybine veikla“, – sakė  V. Čamadanava.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Vyt lauk tokius iš...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS