Baltieji rūmai: žiaurūs Rusijos smūgiai rodo būtinybę padėti Ukrainai | Diena.lt

BALTIEJI RŪMAI: ŽIAURŪS RUSIJOS SMŪGIAI RODO BŪTINYBĘ PADĖTI UKRAINAI

Penktadienį Baltieji rūmai pasmerkė didžiulę Rusijos atakų prieš Ukrainą bangą ir pareiškė, kad Kongreso respublikonai turi nutraukti „neatleistiną“ karinės pagalbos Kyjivui blokavimą.

„Smerkiame žiaurius naktį suduotus Rusijos smūgius į Ukrainos miestus ir civilinę infrastruktūrą“, – sakoma Nacionalinio saugumo tarybos atstovės Adrienne Watson pareiškime.

Pasak jos, Ukraina pranešė, jog tai buvo „didžiausia oro smūgių serija, kokią Rusija surengė prieš Ukrainos energetikos tinklus nuo karo pradžios“ 2022 metų vasarį.

Rusija paleido beveik 90 raketų ir daugiau kaip 60 dronų, kurie apgadino dešimtis energetikos objektų, įskaitant elektrines ir didžiausią šalies hidroelektrinę, ir nusinešė mažiausiai penkių žmonių gyvybes, pranešė Ukrainos pareigūnai.

„Labai svarbu, kad kuo greičiau suteiktume Ukrainai papildomų priešraketinių raketų, apsisaugoti nuo šių išpuolių. Gyvybės yra pavojuje, todėl bet koks delsimas yra nepateisinamas“, – pabrėžė A. Watson.

„Atstovų Rūmų respublikonai privalo dabar priimti nacionalinio saugumo priedą, kad galėtume aprūpinti Ukrainą šia gyvybiškai svarbia įranga“, – teigė ji.

JAV Kongreso respublikonai jau kelis mėnesius blokuoja demokratų prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) papildomą prašymą skirti Kyjivui 60 mlrd. dolerių (55 mlrd. eurų) karinę pagalbą.

Gairės: karas Ukrainoje, Rusijos masinė ataka, JAV, pagalba Ukrainai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS