„Belavia“ nebeskraidins į Baltarusiją iš Turkijos afganistaniečių | Diena.lt

„BELAVIA“ NEBESKRAIDINS Į BALTARUSIJĄ IŠ TURKIJOS AFGANISTANIEČIŲ

Baltarusijos valstybinė oro bendrovė „Belavia“ pranešė, kad Afganistano piliečiai nebebus įleidžiami į lėktuvus, skrendančius iš Turkijos į Baltarusiją.

Anksčiau nacionalinė oro vežėja informavo, kad į jos orlaivius, skrendančius iš Turkjos, nebebus įleidžiami Irako, Sirijos ir Jemeno piliečiai. 

Bendrovės atstovai paaiškino, kad draudimas įvestas „atsižvelgus į atitinkamų Turkijos institucijų sprendimą“. 

„Oro bendrovės „Belavia“ keleiviai, kurių atžvilgiu įsigalioja šis draudimas, gali susigrąžinti visą už lėktuvo bilietą sumokėtą sumą nepriklausomai nuo to, kur jis buvo įsigytas“, – rašoma pranešime, paskelbtame vežėjos tinklalapyje.

Anksčiau šią savaitę „Belavia“ paskelbė, kad nebeskraidins sirų, irakiečių, jemeniečių ir afganų į Baltarusiją iš Jungtinių Arabų Emyratų. 

Bendrovės atstovai pabrėžė, kad „Belavia“ „niekada neprisidėjo prie nelegalių migrantų gabenimo į Baltarusijos Respubliką“, „daugelį metų nevykdė reguliarių ar užsakomųjų reisų į Afganistaną, Iraką, Jemeną, Siriją“.

Praėjusį penktadienį Turkija paskelbė, kad nutraukia lėktuvo bilietų pardavimą irakiečiams, sirams ir jemeniečiams, norintiems skristi į Baltarusiją. 

Sirijos oro bendrovė „Cham Wings“ praėjusį savaitgalį pranešė laikinai sustabdžiusi skrydžius į Minską, reaguodama į migrantų krizę Lenkijos ir Baltarusijos pasienyje. 

Padėtis pasienyje komplikavosi lapkričio 8 dieną, prie Lenkijos sienos iš Baltarusijos pusės susirinkus keliems tūkstančiams migrantų iš Vidurinių Rytų, norinčių patekti į ES.

ES kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tokius veiksmus hibridine agresija keršijant už bloko sankcijas Baltarusijai dėl represijų prieš opoziciją.

Minskas tai neigia ir kaltina migrantų neįsileidžiančią Varšuvą pažeidžiant savo humanitarinius įsipareigojimus.

Irakas iš Minsko išskraidins 325 savo piliečius

Irako valdžios pareigūnai trečiadienį pranešė apie planus sugrąžinti į šalį daugiau nei 300 šalies piliečių, įstrigusių Baltarusijos ir Europos Sąjungos pasienyje.

„Skaičius asmenų, kurie savo noru nusprendė grįžti iš Baltarusijos, siekia 325“, – žurnalistams pranešė Irako užsienio reikalų ministerijos atstovas Ahmedas al Sahafas (Ahmedas Sahafas).

Pasak jo, jų sugrąžinimas koordinuojamas su Baltarusijos valdžia.

A. al Sahafas pridūrė, jog ketvirtadienį iš Minsko pakilsiantis lėktuvas laikinai nusileis Irako Kurdistano sostinėje Arbilyje, o iš ten skris į Bagdadą.

Irako pareigūnai nepateikė daugiau informacijos, ar planuojama daugiau tokių skrydžių ir kiek iš viso Irako piliečių galės jais pasinaudoti.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

???

Dar labai labai didelis klaustukas, ar tikrai ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS