Belgija kovai prieš koronavirusą vykdyti pagaliau susitarė dėl vyriausybės | Diena.lt

BELGIJA KOVAI PRIEŠ KORONAVIRUSĄ VYKDYTI PAGALIAU SUSITARĖ DĖL VYRIAUSYBĖS

Po daugiau nei metų laikinosios vyriausybės valdymo nesutariančios Belgijos partijos sutiko remti laikinosios vyriausybės vadovės pareigas ėjusią Sophie Wilmes ir suteikė jai „specialius įgaliojimus“ kovai su koronavirusu vykdyti.

Derybos dėl naujos valdančiosios koalicijos bus atidėtos šešiems mėnesiams, kad dešimt partijų – išskyrus olandiškai kalbančią kraštutinės dešinės ir prancūzakalbę kraštutinės kairės partijas – galėtų susivienyti šiuo krizės laikotarpiu.

Susitarimą dėl naujos vyriausybės dar turi patvirtinti Belgijos karalius Philippe'as, taip pat dėl pasitikėjimo ja ketvirtadienį bus rengiamas šalies parlamento balsavimas.

„Nuo vyriausybės, prižiūrinčios einamuosius darbus, perėjome prie vyriausybės su visais įgaliojimais, vyriausybės su ribota programa“, – teigė Senato pirmininkė Sabine Laruelle.

Koronavirusas sparčiai plinta ir Belgijoje. Remiantis sekmadienį paskelbtais duomenimis, šalyje jau patvirtinta 886 užsikrėtimo atvejai – 300 daugiau nei prieš dvi dienas.

S. Wilmes vyriausybė paskelbė dalinį karantiną, uždarytos mokyklos, barai, restoranai, atšaukti renginiai, darbuotojams patariama dirbti iš namų.

Tačiau nuo 2018 m. gruodžio Belgijoje nebuvo parlamentinės daugumos, tad skubios koalicijos suformavimas buvo būtina sąlyga, kad S. Wilmes gautų daugiau įgaliojimų ir galėtų imtis tolimesnių veiksmų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS