Belgijoje uždrausta rengti „laisvės vilkstinę“ | Diena.lt

BELGIJOJE UŽDRAUSTA RENGTI „LAISVĖS VILKSTINĘ“

Belgijos valdžia pareiškė uždrausianti vadinamąją „laisvės vilkstinę“, turėjusią ateinančią savaitę pasiekti Briuselį, ketvirtadienį pranešė sostinės meras Philippe'as Close'as (Filipas Klozas).

„Imamasi priemonių, kad būtų užkirstas kelias Sostinės Briuselio regiono blokavimui“, – tviteryje paskelbė Ph. Close'as.

Remiantis socialinėje žiniasklaidoje platinamu raginimu protestuoti, transporto priemonių kolona, įkvėpta Kanadoje užgimusio judėjimo prieš suvaržymus dėl COVID-19, į Briuselį turėjo atvykti pirmadienį.

Bendrame pareiškime, paskelbtame kartu su Briuselio regiono administracija ir Belgijos vidaus reikalų ministerija, F. Close'as nurodė, kad federalinė policija vykdys specialią pasienio kontrolę ir neįsileis į šalį jokių protestuotojų vilkstinių.

Jie pridūrė, kad Belgijos teritorijoje jau esantys akcijos dalyviai bus nukreipti į didelę automobilių stovėjimo aikštelę netoli nacionalinio stadiono Briuselio šiaurėje.

Be to, regiono ir Briuselio miesto lygiu bus išleisti „dekretai, draudžiantys demonstracijas pasitelkiant motorines transporto priemones“, sakoma pareiškime.

Tuo metu Paryžiaus policija ketvirtadienį pareiškė, kad uždraus kolonas, kurios penktadienį turėtų išvykti Prancūzijos sostinės link.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Jonas

Seniai buvo laikas stabdyti berazumių veiksmus.

fašistiniai režimai

viską jau uždraust nori.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS