Belgijos policija suėmė 10 įtariamų kontrabandininkų, gabenusių migrantus į JK | Diena.lt

BELGIJOS POLICIJA SUĖMĖ 10 ĮTARIAMŲ KONTRABANDININKŲ, GABENUSIŲ MIGRANTUS Į JK

  • 1

Belgijos policija surengė stambią operaciją prieš nelegaliai žmones į Britaniją gabenusią gaują, suėmė 10 įtariamų kontrabandininkų ir rado 27 nelegalius migrantus, ketvirtadienį pranešė pareigūnai.

Įtariamieji buvo sulaikyti per policijos reidą trečiadienį automobilių stovėjimo aikštelėje prie vienos automagistralės Veterene ir per kratas namuose.

„Belgija yra tranzitinė šalis į Jungtinę Karalystę vykstantiems migrantams. Dažnai jų transporto priemone tampa sunkvežimiai, su jų vairuotojų žinia arba be jos“, – sakoma Briuselio policijos pranešime.

Šios gaujos nariai buvo „daugiausiai iš Afrikos kilę juodaodžiai“, kurie naudojosi už 40 kilometrų į šiaurės vakarus nuo Briuselio, Veterene, esančia automobilių stovėjimo aikštele migrantų kontrabandai.

Dauguma iš 27 migrantų, tarp kurių yra moterų, vaikų ir kūdikių, atvyko iš Eritrėjos, Sudano ir Etiopijos, nurodoma pranešime.

Operacija buvo surengta Belgijos Flandrijos regiono policijos viršininkui anksčiau pranešus, kad jo pareigūnai bando sustabdyti migrantus, norinčius nelegaliai patekti į Didžiąją Britaniją.

Kruibeko policijos viršininkas Wimas Pieteraerensas (Vimas Pieterėrensas) laikraščiui „De Standaard“ sakė, kad dėl policijos išteklių, skiriamų užsiimti migrantais, nukenčia pagrindinis policijos darbas.

„Maža to, tai nedaug ką keičia, nes iki 99 proc. suimtų žmonių vėliau paleidžia imigracijos departamentas“, – pridūrė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Makas

Uz teroristu ivezima i Europa, turetu buti baudziama kaip uz zmogzudyste.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS