Berlynas ir Paryžius iškvietė Ukrainos ambasadorius dėl smurto prieš protestuotojus | Diena.lt

BERLYNAS IR PARYŽIUS IŠKVIETĖ UKRAINOS AMBASADORIUS DĖL SMURTO PRIEŠ PROTESTUOTOJUS

  • 1

Vokietija, Prancūzija ir dar kelios Europos šalys savo sostinėse iškvietė Ukrainos ambasadorius, kad išreikštų protestą Ukrainos valdžiai dėl veiksmų, kurie nusinešė penkių už integraciją į Europą raginusių aktyvistų gyvybes.

„Norime parodyti, kad esame rimtai nusiteikę kritikuoti, – sakė žurnalistams Vokietijos užsienio reikalų ministerijos atstovas Martinas Schaeferis (Martinas Šėferis). – Mes tikimės, kad ambasadorius nedelsdamas perduos mūsų požiūrį Ukrainos vyriausybei“.

Jis pridūrė, kad Vokietija nori pabrėžtinai išsakyti savo nepritarimą drakoniškiems praėjusią savaitę Ukrainoje priimtiems įstatymams prieš protestus.

„Mes tikimės ir manome, kad vyriausybė ir opozicija suprato, jog smurtas yra beprasmiškas ir kad naujas (jėgos) eskalavimas su naujomis aukomis neatneš nieko gera Ukrainai, – pažymėjo M.Schaeferis. – Mes pritariame Europos Sąjungos pastangoms skatinti dialogą Kijeve“.

Panašiai pasielgė ir Prancūzijos vyriausybė. Užsienio reikalų ministras Laurent'as Fabiusas (Loranas Fabijusas) Ukrainos ambasadoriui pasakė, kad iškviesdamas jį nori pasmerkti vyriausybės reagavimą į protestus Kijeve, kur saugumo pajėgoms buvo nurodyta šaudyti į demonstrantus.

Ukrainos ambasadorius penktadienį savo sostinėse dar iškvietė Lietuva, Norvegija, Švedija Estija; Lenkija ir Latvija tai padarė trečiadienį.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Piktass

Jau kam kam bet ne prancūzams su vokiečiais aiškinti Ukrainai apie smurtą. Vokiečiai prieš pusę amžiaus naikino tuos ukrainiečius milijonais, o pranzūzai dar iki šiol neatsakė už genocidą savo kolonijose...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS