Berlynas: Vokietija ir toliau palaikys Baltarusijos žmones | Diena.lt

BERLYNAS: VOKIETIJA IR TOLIAU PALAIKYS BALTARUSIJOS ŽMONES

Vokietija ketina ir toliau remti Baltarusijos žmones ir žada nepalikti jų likimo valiai, pirmadienį pareiškė vokiečių vyriausybės atstovė Ulrike Demmer (Ulrikė Demer).

„Mūsų reikalavimai Baltarusijos režimui nesusilpnėjo – tai, visų pirma, yra represijų nutraukimas... Baltarusijos žmonių likimas neturi ir negali būti pamirštas“, – Berlyne žurnalistams sakė U. Demmer.

Vokietijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Maria Adebar (Marija Adebar) savo ruožtu priminė, jog birželį Europos Sąjungos sankcijos Minskui jau buvo „rimtai sugriežtintos“.

Minint pernai rugpjūčio 9 dieną įvykusių Baltarusijos prezidento rinkimų, kurių rezultatų Berlynas nepripažįsta, metines, vokiečių diplomatijos vadovas Heiko Maasas (Heikas Masas) pabrėžė, kad ši diena prieš metus tapo „lūžio tašku“ šalies istorijoje.

„Vokietija ir Europos Sąjunga palaiko Baltarusijos žmones, pasisakančius už pagarbą demokratinėms ir pagrindinėms žmogaus teisėms. Neleisime jų nutildyti. Teikiame ne tik politinę paramą, bet ir ėmėmės praktinės pagalbos pagal mūsų „Veiksmų planą Baltarusijos pilietinei visuomenei“, siekdami palaikyti žmones, patiriančius politinį persekiojimą“, – URM pareiškime cituojamas H. Maasas.

Baltarusijoje daugiau nei pusmetį tęsėsi masiniai protestai po ginčijamų prezidento rinkimų, kurių nugalėtoju buvo paskelbtas nuo 1994 metų šaliai vadovaujantis autoritarinis prezidentas Aliaksandras Lukašenka. Opozicija ir Vakarų demokratijos nepripažįsta tų rinkimų rezultatų.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Patikslinimas

Nacių palikuonis ir toliau kenks Baltarusijos žmonėms.

Spaliukas

Antivakceriu zenklas koks bus? Ir kur ji reiks nesioti ????

SUSIJUSIOS NAUJIENOS