Berlyne susitiko A. Merkel ir B. Obama | Diena.lt

BERLYNE SUSITIKO A. MERKEL IR B. OBAMA

  • 2

Vokietijos kanclerė Angela Merkel penktadienį Berlyne priėmė buvusį JAV prezidentą Baracką Obamą.

Jų susitikimas truko pusantros valandos. Manoma, kad jie, be kita ko, galėjo kalbėtis apie įtemptus transatlantinius santykius. Šie, prie Baltųjų rūmų vairo stojus B. Obamos įpėdiniui Donaldui Trumpui, gerokai pablogėjo. A. Merkel ir D. Trumpas ypač nesutaria dėl JAV protekcionistinės ekonominės politikos.

Pasak vyriausybės atstovo Steffeno Seiberto, tai konfidencialus susitikimas. Kanclerė esą susitinka su buvusiais prezidentais ir vyriausybių vadovais, „su kuriais glaudžiai ir gerai bendradarbiavo“. Atsakydamas į klausimą, ar šis susitikimas yra aiškus ženklas D. Trumpui, S. Seibertas teigė: „Kategoriškai tai atmetu“.

Tarp A. Merkel ir B. Obamos per aštuonerius jo kadencijos metus užsimezgė politinė draugystė, nors abu jie priklauso skirtingoms partinėms šeimoms. Pokalbis buvo ne spaudai, pabrėžė vyriausybės atstovė.

Ketvirtadienį B. Obama dalyvavo renginyje Kelne, kur jį sveikino 14 000 žmonių. Demokratas, be kita ko, teigė tikįs, kad JAV netrukus vėl lyderiaus klimato apsaugos srityje. Apie D. Trumpą jis neužsiminė nė žodžiu, tačiau įvairiose vietose buvo aišku, kas turima omenyje.

GALERIJA

  • Berlyne susitiko A. Merkel ir B. Obama
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Kavenskis

Galejo ir pasiskypinti , kam metyti mokesciu moketoju pinigus, tersti gamta lektuvais....

...

Senąją ir toliau 'atbėgėliai' traukia?.. :s

SUSIJUSIOS NAUJIENOS