Berlyne tūkstančiai žmonių išsirikiavo į gyvąją grandinę | Diena.lt

BERLYNE TŪKSTANČIAI ŽMONIŲ IŠSIRIKIAVO Į GYVĄJĄ GRANDINĘ

  • 8

Berlyne tūkstančiai žmonių sekmadienį išsirikiavo į gyvąją grandinę, kad visam pasauliui pasiųstų žinutę, jog nevalia toleruoti rasizmo, diskriminacijos ir socialinės nelygybės.

Judėjimo „Indivisible“ organizatoriams, kurie suplanavo devynių kilometrų ilgio grandinę nuo Brandenburgo vartų iki Naujojo Kelno rajono, buvo nurodyta, kad demonstracijos dalyviai sekmadienį privalėjo dėvėti veido kaukes bei išlaikyti atstumą vienas nuo kito.

Protestuotojai nesusikibo rankomis, tačiau juos sujungė rankose laikytos spalvotos juostos, kurias organizatoriai pavadino „solidarumo juostomis“. Regis, renginio metu, kuris truko šiek tiek daugiau nei valandą, žmonės paisė higienos apribojimų.

Policija pranešė, kad renginyje dalyvavo apie 5 000 žmonių, o organizatorių teigimu, jų susirinko daugiau kaip 20 000. Kituose Vokietijos miestuose įvyko mažesnio masto demonstracijos.

Neseniai Berlynas panaikino su koronaviruso pandemija susijusius apribojimus, taikytus susibūrimų dalyvių skaičiui, nors žmonės vis tiek privalo viešai laikyti vienas nuo kito ne mažesniu kaip 1,5 metro atstumu.

Praėjusį savaitgalį mažiausiai 15 000 žmonių dalyvavo antirasistiniame proteste, kurio dalyviai ne visada laikėsi saugaus atstumo vienas nuo kito, kas paskatino pareigūnų kritiką, nors jie patikino suprantantys protesto priežastis.

Tai buvo viena iš daugelio demonstracijų, kurios visame pasaulyje prasidėjo po gegužės 25 dieną įvykusios juodaodžio George'o Floydo (Džordžo Floido) mirties, kuris žuvo, kai baltasis Mineapolio policijos pareigūnas jam beveik devynias minutes keliu spaudė kaklą suėmimo metu.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Tèvas

Ir tikriausia visi dalyviai, atvykusieji kitų šalių vergetos - grįžkite į savo gimtines ir nejausite nei rasizmo, nei diskriminacijos! Nenorėkite gyventi taip, kaip savo gimtinėje šimtus metų gyvenusios kartos- reikia sukurti daug naudingų dalykų, kad galėtumei tais turtais naudotis! Nieko nebūna dykai! Stenkitės ur bus duota!

Anonimas

Mulkiai.

didziausi

rasistai negrai ,kurie nepakelia salia esancio baltaveidzio.... !
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS